Aziatische Teriyaki Spareribs

140 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

thebarbecuelovers - iberico spareribs-1

Ingrediënten

Ingrediënten Teriyaki Marinade:

  • 10 el sojasaus
  • 3 el sesamolie
  • 1,5 el vloeibare gember
  • 1,5 el basterdsuiker
  • Peper
  • Overige ingrediënten:

  • Sesamzaadjes
  • Bereidingswijze

      Bereidingswijze Teriyaki Spareribs:

    1. 1

      Meng alle ingrediënten van de marinade in een kom.

    2. 2

      Smeer de spareribs in met de marinade en laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast.

    3. 3

      Maak de BBQ klaar voor bereiding op 120 graden indirecte hitte.

    4. 4

      We gaan de spareribs bereiden volgens de 3-2-1 methode, waarbij we 20 minuten aanhouden.

    5. 5

      Leg de spareribs op het rooster en laat 3x20 minuten (1 uur) grillen.

    6. 6

      Haal de spareribs van de BBQ en pak in met aluminiumfolie en leg deze opnieuw op de BBQ voor 2x20 minuten (40 minuten).

    7. 7

      Pak de spareribs uit en smeer deze nog een keer goed in met de overige marinade. Laat nog 1x20 minuten garen op de BBQ.

    8. 8

      Maak de spareribs af met wat sesamzaadjes en geniet!

    9. 9

      Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door thebarbecuelovers.