Entrecote met krielaardappels van de BBQ

Recept 70 Minuten 2 Personen Moeilijkheid:

Ingrediënten

Overige ingrediënten

 • Krielaardappelen met schil 
 • Gemengde sla
 • Specerijen

 • Zeezout en peper
 • 1 theelepel Oregano
 • 1 theelepel Dille
 • La Chinata paprika parels
 • Steakkruiden
 • _MG_4148-bewerkt-bewerkt

  Bereidingswijze

  1. 1

   Voorbereiding: Was de kriel aardappeltjes schoon en haal het vlees een half uur van te voren uit de koeling zodat deze op kamer temperatuur komt.

  2. 2

   Stook de BBQ op tot 150 graden Celsius indirect.

  3. 3

   Smeer de krielaardappeltjes in met olijf olie en voorzie de aardappeltjes van Zout en Peper na smaak. Doe vervolgens de aardappeltjes in een kom en voeg de oregano en de dille eraan toe. Meng nu alles goed door elkaar. 

  4. 4

   Prik met een gebaksvorkje enkele gaatjes in de aardappel en doe de aardappeltjes gezamenlijk in aluminium folie (maak hier een dicht pakketje van). Leg de aardappeltjes nu voor een klein uurtje indirect weg op je BBQ. Hou het tussendoor wel in de gaten, want ieder heeft natuurlijk verschillende grote van aardappelen.

  5. 5

   Als je aardappeltjes klaar zijn, verhoog je de BBQ voor indirect grillen. Want nu is het tijd om je vlees te bereiden. De laatste tijd doe ik de steaks meestal in een skiletpan of Plancha. Dit omdat ik het idee krijg dat je dan een mooiere krokante buitenkant krijgt.

  6. 6

   Ik leg daarom de skiletpan boven de kolen zodra ik de temperatuur van de BBQ ga verhogen. Dit omdat ik de pan zo warm mogelijk wil hebben.

  7. 7

   Als de temperatuur van je BBQ langzaam oploopt, kun je de steak voorbereiden. Smeer de steak lichtjes in met olijf olie en voorzie deze van grof zee zout.

  8. 8

   Als de pan warm genoeg is kan de steak erin. Ik zorg eerst dat ik de vet laag aantikt, hierdoor komen er vetten vrij die achterblijven in de pan. Deze vetten kunnen dan mooi worden opgepakt door het vlees. Ik gril vervolgens beide kanten ongeveer 2 min. Ook dit kan natuurlijk verschillend zijn, daarom kijk ik altijd of de buitenkant mooi bruin is. Mocht de kerntemperatuur van 55 graden Celsius niet bereikt zijn. Leg ik het stuk vlees indirect weg zodat hij langzaam nog op temperatuur kan komen.

  9. 9

   Als je vlees op temperatuur is. Haal je het van de BBQ en laat je het voor 5 min rusten. Want als je meteen begint te snijden, zal al het vocht weg lopen.

  10. 10

   Als het vlees gerust heeft, snijd het vlees tegen de draad in en is het tijd om het bord op te maken. Ik deed dit om de verse gemengde sla op het bord te leggen met enkele paprika parels. Vervolgens de krielaardappeltjes en in het midden het vlees.