Briochebroodje met Iberico Rib Fingers en Koolsla

110 minuten 4 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

Rib Fingers Meatlovers 14

Ingrediënten

Overige ingrediënten

  • 250 gr Rauwkost mix
  • 4 Ambachtelijke brioche bollen
  • 1 el Mayonaise
  • Peper & zout naar smaak
  • Bereidingswijze

    1. 1

      Meng de ribfingers met olie en kruiden of rub.

    2. 2

      Verdeel het vlees in een ruime ovenschotel.Bak deze gedurende 1,5 uur in een voorverwarmde oven van 150 graden.

    3. 3

      Haal het vlees uit de oven, giet het vet af en verhoog de temperatuur van de oven naar 185 graden.

    4. 4

      Wrijf de ribfingers in met barbecuesaus of laksaus.

    5. 5

      Bak de ribfingers ongeveer 15 minuten tot ze mooi beginnen te karamelliseren.

    6. 6

      Snij de ambachtelijke brioche bollen doormidden.

    7. 7

      Leg deze de laatste 5 minuten bij in de oven.

    8. 8

      Meng de rauwkostmix met een klein beetje mayonaise, breng op smaak met peper en zout.Leg een beetje koolsla op het briochebroodje, leg daarop enkele ribfingers!

    9. 9

      Eet smakkelijk!

    10. 10

      Iberico Rib Fingers (carne de costilla) zijn mooi gemarmerde stukjes vlees die op speciale wijze worden versneden uit de ribben van het Ibérico varken. Het vlees is afkomstig van het karkas van de ribben. Tussen die ribben zit het mooiste vlees en in Spanje wordt dat vlees vakkundig versneden tot rib fingers. Echt een smaaksensatie en een regelrechte BBQ hit in Spanje. Geen nood, wij maakten deze rib fingers klaar in de oven. Een absolute aanrader!

    11. 11

      Dit recept is in samenwerking geschreven met  Kris Kookt .