Iberico Rack met gepofte Knolselderij & Whiskey marinade

360 minuten 4 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

image00001 (1)

Ingrediënten

Iberico Rack marinade

  • 1 el Grofzeezout
  • 1 el bruine Basterdsuiker
  • 2 el Whisky
  • 1/2de el gekneusde Peperkorrels
  • Gepofte Knolselderij puree

  • 1 Knolselderij
  • Peper & Zout
  • Bereidingswijze

      Marineren

    1. 1

      Snijd de vetrand van het Iberico Rack kruislings in.

    2. 2

      Meng alle ingrediënten van de marinade samen en smeer het rack rondom in.

    3. 3

      Laat deze vervolgens 2 uur in de koelkast intrekken.

    4. Gepofte Knolselderij puree

    5. 1

      Stook de BBQ op naar 180 graden.

    6. 2

      Schil de knolselderij, smeer in met een beetje olie en bestrooi met peper en zout.

    7. 3

      Pak de knolselderij in met aluminiumfolie en gaar deze 1,5 uur op de BBQ.

    8. 4

      Haal uit de aluminiumfolie en draai fijn in een blender.

    9. 5

      Voeg eventueel room en boter toe om hem smeuïger te maken.

    10. 6

      Breng op smaak met zwarte peper en zout.

    11. Iberico Rack garen

    12. 1

      Breng de temperatuur van de BBQ terug naar 150 graden.

    13. 2

      Gaar het Iberico Rack tot een kern van 65 graden. Dit duurt ongeveer een uur.

    14. 3

      Om zeker van je zaak te zijn kun je beter een thermometer gebruiken.

    15. 4

      Laat na het garen nog minimaal 20 minuten rusten onder een beetje aluminiumfolie.

    16. 5

      Lak na het rusten af met een klein beetje hoisin saus. Dit is een oosterse saus die bom vol met smaak zit. Het maakt het vlees nog complexer van smaak!

    17. Opmaak

    18. 1

      Leg een mooie hoeveelheid van de knolselderijpuree in het midden van het bord.

    19. 2

      Leg hier het Iberico Rack in het midden op.

    20. 3

      Werk af met hoisin glace en cressen.