• V.a. € 100,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 100,00 gratis verzending

 • Iberico vlees

  Het Iberico varken is de ‘Rolls Royce’ onder de varkensrassen voor smaakvol vlees. De zwartgekleurde Iberico varkens komen van het Iberische schiereiland, meer specifiek: het zuidwesten van Spanje. Ze stammen af van het mediterrane wilde zwijn. Door middel van een strenge Spaanse wet- en regelgeving wordt het ras zo zuiver mogelijk gehouden waardoor de kwaliteit van hun leven en het vlees gewaarborgd wordt.

  Het zuidwesten van Spanje is een uitgestrekt gebied met veel eikenbomen. De varkens hebben een vrije uitloop en door de eikels waarmee de varkens zich (met name in de herfst) voeden, krijgt het Iberico vlees zijn karakteristieke, subtiel nootachtige, volle smaak. Het Iberico varken heeft een hoge concentratie aan marmering waardoor je altijd verzekerd bent van een sappige en malse bite met een unieke twist. Kies je voor Iberico, dan kies je voor de crème de la crème onder het varkensvlees.

  Alle Iberico producten

  De beste smaak ervaring

  De sleutel om het beste uit de Iberico Rack te halen is om het van tevoren te marineren. Hierdoor trekken de kruiden in dit vlees, daarom is het advies ook altijd om dit een ruime tijd van tevoren te doen. Dit zal resulteren in een smaaksensatie die haast niet in woorden te omschrijven is. Je kan het ook zo gek maken als je zelf wilt, bijvoorbeeld door een honingwhiskey glaze gebruiken. Laat je verrassen door alle mogelijkheden!

  Vaak wordt geadviseerd om de vetkap van de Iberico Rack kruislings in te snijden, een advies dat volgens ons zeker opgevolgd moet worden! Dit geeft de kruiden meer ruimte om in het vlees te trekken en zal ervoor zorgen dat het vlees niet krom gaat staan tijden de bereiding. Dit gebeurt omdat vet veel sneller vocht verliest en vervolgens krimpt, hierdoor kan jij waardevolle sappen verliezen die de smaak van het vlees niet bevorderen.

  De ultieme bereiding

  Dat je met de Iberico Rack allerlei verschillende gerechten kan maken dat wist je inmiddels al. Maar wat heb je hier nou precies voor nodig en wat raden de experts aan? De Iberico Rack kan zowel in de pan, oven of BBQ bereid worden. Dit hangt altijd af van het gerecht dat je ervan gaat maken. Gebruik je een pan én een oven, dan wordt de pan vaak gebruikt om het vlees in aan te bakken en de oven voor het doorgaren.

  Een bekende bereiding in de BBQ-scene is om de Iberico Rack aan het spit te doen. Naast dat dit een toffe ervaring is om eens gedaan te hebben leent dit product zich er ook perfect voor! Het levert naast een erg goede smaakervaring ook nog eens toffe beelden op.

  Heb je nou geen spit of ben je hier nog geheel onbekend mee dan heeft Chef Rens het perfecte recept voor jou! 

  Naar het recept

  Veel gestelde vragen

  Wat is een Iberico Rack.

  Een Iberico Rack is een hele streng met ribkarbonade van het Iberico varken. Dit stuk vlees wordt gesneden uit het voorste gedeelte van de rug.

  Hoelang bereid ik de Iberico Rack? 

  Voor de bereidingstijd adviseren wij verschillende gaar tijden, dit verschilt fors tussen direct en indirect grillen op de BBQ of de bereiding in de pan om vervolgens door te laten garen in de oven. Gebruik je een recept van ons? Dan staan de tijden en temperaturen er bij vermeld, mochten er nog onduidelijkheden zijn of ontstaan neem dan vooral contact met ons op! We helpen je graag met de perfecte bereiding van de Iberico Rack.

  Kerntemperatuur

  Rare: 52 graden Celsius

  Medium rare: 56 graden Celsius

  Medium: 60 graden Celsius

  Recept

  Ben jij nou opzoek naar het perfecte gerecht voor dit prachtige product, zoek dan niet verder!

  Het recept speciaal gemaakt door Chef Rens zal ervoor zorgen dat jij en je gasten een onvergetelijke avond tegemoet gaan. Van de ingrediënten tot aan de bereidingswijze staat alles voor je uitgeschreven. Dit kan alleen maar mis gaan als jij je Iberico Rack niet van The Meatlovers hebt.

  Neem de tijd

  Ze zeggen vaak haastige spoed is zelden goed, dat geldt ook voor dit prachtige stuk vlees. Leer de Iberico Rack kennen, zoek de juiste bereiding en doe vooral rustig aan, zo komt dit vlees het best tot zijn recht. Wij zullen bij The Meatlovers dan ook ten alle tijden een Low & Slow garing aanraden. Dit zorgt er namelijk voor dat het smaakvolle Iberico vet volledig in het vlees trekt en de smaak sterk naar boven komt. Dat is uiteindelijk dan ook het belangrijkste van het verhaal, de smaak! Wil je meer inspiratie opdoen? We hebben nog veel meer heerlijke recepten online staan.

  Iberico rack vs. andere varkensrassen

  Het Iberico-ras onderscheidt zich van andere varkensrassen. Het voedingspatroon is uniek, waarbij de varkens vrij rondlopen en zich voeden met eikels en andere natuurlijke ingrediënten. Dit draagt bij aan de onderscheidende smaak en textuur van het vlees.

  Het Iberico-ras heeft een hogere mate van vetmarmering, waardoor het vlees sappiger en malser is. De strenge Spaanse wetten en voorschriften zorgen voor de zuiverheid van het ras en de kwaliteit van het vlees. Hoewel andere rassen gewaardeerd worden, biedt het Iberico-ras een unieke combinatie van voeding, vetmarmering en smaak. Het wordt beschouwd als een gastronomische delicatesse en de "Rolls Royce" onder de varkensrassen.

  Ben jij nou ook zo benieuwd naar de Iberico Rack? Bestel hem bij The Meatlovers!

  De beste kwaliteit Iberico Rack koop je bij The Meatlovers. Bestel hem vandaag en laat hem vers bij je thuis afleveren.