Lamsburger met Chorizo-mayonaise en Halloumi

60 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

Een lamsburger met chorizo-mayonaise en halloumi is een smaakvolle combinatie die de traditionele lamsburger een unieke twist geeft. De sappige lamsburger wordt verrijkt met pittige chorizo-mayonaise, terwijl de gegrilde halloumi zorgt voor een heerlijke, zoute bite.

Ingrediënten

Ingredienten Chorizo-mayonaise:

  • 0,5 chorizo worst
  • 2 eieren
  • 2 tl sherry azijn
  • 1 tl mosterd
  • 0,25 tl zout
  • 0,25 tl peper
  • 250ml zonnebloemolie
  • Verse peterselie
  • Verse bieslook
  • Ingredienten overig:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el roomboter
  • 2 sjalotten
  • 2 tl honing
  • 2 tl zonnebloemolie
  • 225g halloumi
  • 1 tl tijm
  • Handje rucola
  • Bereidingswijze

      Bereidingswijze Chorizo-mayonaise:

    1. 1

      Bak de chorizo worst in blokjes en zet zowel de olie als de blokjes apart.

    2. 2

      Meng de eidooiers van 2 eieren met de sherry azijn, mosterd, zout en peper.

    3. 3

      Mix de olie van de chorizo en de zonnebloemolie en voeg dit langzaam aan het mengsel toe. Blijf goed roeren tot de dikte van de mayonaise toeneemt.

    4. 4

      Meng wat chorizo blokjes toe aan de mayonaise.

    5. 5

      Snijd de bieslook en verse peterselie fijn en voeg 1 el van beide kruiden toe aan de mayonaise.

    6. Bereidingswijze Lamsburgers:

    7. 1

      Dep de burgers droog met wat keukenpapier.

    8. 2

      Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak in ca. 4 minuten rosé. Haal de burgers uit de pan.

    9. 3

      Snijd de sjalotten fijn. Verhit opnieuw 1 el olijfolie in een pan en fruit de sjalotten tot ze goudbruin kleuren. Zet apart.

    10. 4

      Meng de honing en zonnebloemolie in een kom. Snijd de halloumi in plakken en smeer in met 1 el van dit honing-olie mengsel. Bestrooi vervolgens met tijm.

    11. 5

      Bak de halloumi in een pan zonder olie totdat deze mooi verkleurd is. Tip: ga voor een grillpan voor mooie grillstrepen op de halloumi.

    12. 6

      Snijd de brioche bollen doormidden, smeer in met wat roomboter en toast de binnenkant in de pan.

    13. 7

      Beleg de onderkant van de broodjes met de chorizo-mayonaise en nog wat extra chorizo blokjes. Leg daar wat rucola bovenop.

    14. 8

      Leg de lamsburger op de rucola met daarop nog wat mayonaise, de halloumi en de sjalotten. Geniet ervan!

    15. 9

      Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door @schaftzonderspijt