Een lamsburger met chorizo-mayonaise en halloumi is een smaakvolle combinatie die de traditionele lamsburger een unieke twist geeft. De sappige lamsburger wordt verrijkt met pittige chorizo-mayonaise, terwijl de gegrilde halloumi zorgt voor een heerlijke, zoute bite.
Bak de chorizo worst in blokjes en zet zowel de olie als de blokjes apart.
Meng de eidooiers van 2 eieren met de sherry azijn, mosterd, zout en peper.
Mix de olie van de chorizo en de zonnebloemolie en voeg dit langzaam aan het mengsel toe. Blijf goed roeren tot de dikte van de mayonaise toeneemt.
Meng wat chorizo blokjes toe aan de mayonaise.
Snijd de bieslook en verse peterselie fijn en voeg 1 el van beide kruiden toe aan de mayonaise.
Dep de burgers droog met wat keukenpapier.
Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak in ca. 4 minuten rosé. Haal de burgers uit de pan.
Snijd de sjalotten fijn. Verhit opnieuw 1 el olijfolie in een pan en fruit de sjalotten tot ze goudbruin kleuren. Zet apart.
Meng de honing en zonnebloemolie in een kom. Snijd de halloumi in plakken en smeer in met 1 el van dit honing-olie mengsel. Bestrooi vervolgens met tijm.
Bak de halloumi in een pan zonder olie totdat deze mooi verkleurd is. Tip: ga voor een grillpan voor mooie grillstrepen op de halloumi.
Snijd de brioche bollen doormidden, smeer in met wat roomboter en toast de binnenkant in de pan.
Beleg de onderkant van de broodjes met de chorizo-mayonaise en nog wat extra chorizo blokjes. Leg daar wat rucola bovenop.
Leg de lamsburger op de rucola met daarop nog wat mayonaise, de halloumi en de sjalotten. Geniet ervan!
Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door @schaftzonderspijt