Oosterse Ossenhaas spies met zoet-zure Garnituur

60 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

recept_ossenhaasspies

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1/2 Rode ui
  • 1 Chili
  • Koriander
  • Sushiazijn
  • Five spices kruidenpoeder
  • 100 ml Oestersaus
  • Bereidingswijze

      Garnituur

    1. 1

      Snijd de koriander grof.

    2. 2

      Verwijder de pitjes uit de chilipeper en snijd het pepertje in stukjes.

    3. 3

      Snijd de ui in halve ringen.

    4. 4

      Voeg de groentes bij elkaar en doe er een scheutje sushiazijn bij. Meng het goed door elkaar.

    5. Ossenhaas spiesjes

    6. 1

      Kruid de ossenhaas spiesjes met de 5 spices kruidenpoeder.

    7. 2

      Kwast vervolgens het vlees in met de oestersaus en laat dit een uurtje intrekken.

    8. 3

      Bak vervolgens de spiesen 3 minuten per kant op middelhoog vuur.

    9. 4

      Laat de spiesen na het bakken even rusten.

    10. 5

      Serveer de spiesen op een bord en garneer met de zoet-zure koriander, chili peper en ui.