Ossenhaas Spiesen met Mango en Bosui

45 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

BBQ_Rookie - Iberico Fillet-1

Ingrediënten

Overige ingrediënten:

  • 1 mango
  • 3 stengels bosui
  • 2 tenen knoflook
  • 80 g miso pasta
  • 60 ml ahorn siroop
  • 60 ml sojasaus
  • 4 g chilivlokken
  • Zout en peper
  • Bereidingswijze

      Bereidingswijze Saus:

    1. 1

      Snijd de knoflook goed klein. Voeg de gesneden knoflook, miso pasta, ahorn siroop, sojasaus en de chilivlokken toe aan een blender. Mix tot het mengsel glad is.

    2. 2

      Zet de saus weg in de koelkast. Houd je van wat pittiger? Voeg dan iets meer chilivlokken toe.

    3. 3

      Snijd de mango in stukken groot genoeg zodat ze goed blijven zitten op de spiezen.

    4. 4

      Snijd de stengels bosui in stukken van ongeveer 4cm.

    5. Bereidingswijze Spiezen:

    6. 1

      Begin met het aanmaken van de BBQ op een temperatuur van ongeveer 200 graden, directe hitte.

    7. 2

      Kruid de ossenhaas puntjes met wat zout en peper.

    8. 3

      Rijg de spiezen om en om: vlees/mango/bosui. Begin met een blokje vlees.

    9. 4

      Gril de spiezen ongeveer 3-4 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 52 graden.

    10. 5

      Serveer de spiezen met de saus eroverheen of apart om in de dippen. Eet smakelijk!

    11. 6

      Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door @BBQ_rookie.