Surf & Turf: Wagyu Burger & Gamba's met Truffel Alioli

20 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

bbq_jedi - surf&turf burger - wagyu burger

Ingrediënten

Ingrediënten voor de saus:

  • 2 el mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el truffelolie
  • 1 el peterselie, fijngesneden
  • Zout en peper
  • Overige ingrediënten:

  • 2 plakjes cheddar
  • Krop sla
  • Bloem
  • 1 ei
  • Panko
  • Frituurpan
  • Bereidingswijze

      De Truffel Alioli bereiden:

    1. 1

      Meng de ingrediënten van de truffel alioli in een kom.

    2. 2

      Breng op smaak met peper en zout.

    3. De Surf & Turf bereiden:

    4. 1

      Klop 1 ei in een schaaltje.

    5. 2

      Pel de gamba's en haal deze door bloem, door het schaaltje met geklopt ei en panko.

    6. 3

      Frituur de gamba's ongeveer 30-60 seconden.

    7. 4

      Grill de wagyu burgers en laat de laatste minuut een plak cheddar smelten op de burgers.

    8. 5

      Grill de brioche bollen kort.

    9. De afwerking:

    10. 1

      Smeer de onderkant van de het broodje in met de truffel alioli.

    11. 2

      Leg vervolgens wat sla op het broodje.

    12. 3

      Leg de burger met cheddar en de gefrituurde garnalen op het bedje van sla.

    13. 4

      Maak het broodje af met nog een goede lepel truffel alioli.

    14. 5

      Leg de bovenkant van het broodje er weer op en geniet ervan!

    15. 6

      Dit recept is gemaakt voor The Meatlovers door @bbq__jedi.