Dit recept is speciaal voor The Meatlovers ontwikkeld door Chef Rens .
Als hobbykok ben ik echt gek op de meest verse, (h)eerlijke, duurzame maar ook luxeproducten. Dat is zeker wel te zien in deze amuse. Het recept voor het tacodeeg is natuurlijk voor veel meer dan 2 personen. Alleen een kleiner deeg zou ik niet maken omdat dat naar mijn idee minder makkelijk te hanteren is.
Voorbereiding - Baharat olie:
Meng de olie en kruiden en laat 2 dagen intrekken op een warme plek
Taco's:
Verwarm de oven op 160 graden
Meng alle ingrediënten in een kom tot een deeg
Rol met een deegroller dun uit en snijd cirkels van ongeveer 6 centimeter
Wikkel rond een hitte bestendig buisje en bak in 15-20 minuten krokant
Bewaar de taco's op een droge plek
Wagyu tartaar:
Snijd het vlees tot een fijne tartaar. Bepaal zelf wat jij het fijnst vindt. Ik vind het lekker als hij nog iets grover is.
Meng de andere ingrediënten naar eigen smaak met de tartaar
Breng de tartaar op smaak met peper en zout
Bahart crème:
Meng alle ingrediënten in een maatbeker
Laat de maatbeker met het mengsel 15 minuten staan
Zet je staafmixer op de bodem en mix langzaam omhoog totdat er een dikke crème ontstaat
De opmaak:
Doe de bahart crème in een spuitfles. Heb je deze niet gebruik dan een kleine theelepel
Vul vervolgens de taco's met de smeuïge steak tartaar. Spuit kleine dotjes op de steak tartaar of gebruik een theelepel
Verdeel naar eigen smaak kaviaar over de steak tartaar. Hou je er heel erg van, gebruik dan lekker veel! Het is immers maar één keer per jaar kerst
Werk je amuse af met koppert cess (verkrijgbaar bij groothandels) of gebruik simpel het uiteinde van de bieslook en bijvoorbeeld veldsla blaadjes