• V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Picanha, de smaakvolle BBQ-topper

  De Picanha is bekend vanwege zijn mooie grote vetkap die zorgt voor een ongeëvenaarde smaak. Het staartgedeelte van het rund, waar de Picanha uitgesneden wordt, is maar weinig in beweging. Hierdoor blijft het vlees gedurende het leven van de koe erg soepel. Vandaar dat jouw unieke stuk vlees zo mals als boter is, want dat wil je natuurlijk! Hij is op z’n best wanneer hij dooraderd is met vet. Dat geeft namelijk samen met de vetkap die echte unieke smaak aan de Picanha. Hij is in ieder geval niet voor niets een van de meest gekochte vleessoorten voor de barbecue.

  De Picanha kán in de oven, maar wij begeleiden je ook graag naar de barbecue. De intense, rokerige, volle smaak krijg je alleen door hem goed te laten garen op het hete braadrooster in je tuin. De solutie voor een fantastisch kruidige smaak is enkel grof zeezout. Simpel, maar toch een botermalse en volle smaaksensatie. Snijd de vetlaag kruislings in. Smeer het zout op de vetkap en laat het goed in de Picanha trekken (bij voorkeur een uur) voordat je kunt bereiden. Dit komt ten goede aan de vocht in de buitenkant en de vetkap. Hierdoor zul je een betere korst creëren en de vetkap krokanter krijgen. Uiteraard hebben we 1 gezamenlijk doel en dat is genieten van een onwijs lekker stuk rundvlees.

  BBQ-bereidingstips

  Om de karakteristieke smaak van de Picanha het beste tot zijn recht te laten komen moet je op de juiste manier te werk gaan. De perfecte picanha van de BBQ? Het is zo gedaan met de volgende stappen:

  1. Zorg ervoor dat het vlees eerst op kamertemperatuur is. Hierdoor gaart het vlees gelijkmatiger.
  2. Snijd de vetkap kruislings in. Hierdoor zal de vetkap krokanter worden en zal het vlees zijn vorm goed behouden tijdens de bereiding.
  3. Breng het vlees op smaak met wat peper en zout.
  4. We gaan het vlees via een reverse sear bereiden. Dit betekent dat we eerst op indirecte hitte gaan grillen tot een kerntemperatuur van 45 graden. Hiervoor kun je het beste een dome-temperatuur van 120 graden aanhouden.
  5. Verhoog de dome-temperatuur vervolgens tot 250 graden. Plaats het vlees op het gedeelte met directe hitte tot deze een kerntemperatuur heeft van 54 graden. Voor rare houden we 49 tot 54 graden aan en medium rare 55 tot 57 graden als kerntemperatuur.
  6. Laat de picanha nog even rusten zodat het heerlijk op smaak komt! Bij de reverse sear bereiding is het geen probleem om de picanha slechts heel even kort te laten rusten.

  Wat is een Picanha?

  De picanha is een nog onbekend stuk vlees, wat wij heel apart vinden. Dit smaakvolle stuk vlees met zijn wereldberoemde vetkap is een ware smaaksensatie die iedereen die een liefhebber van vlees is geprobeerd moet hebben. Dit stuk vlees wordt uit de bil van het rund gesneden dan dankt hier dan ook zijn naam aan: staartstuk. Met zijn driehoekige vorm, vetkap en dubbele benaming is dit een stuk vlees dat niet te missen is. Als jij een picanha bereidt, dan weet je dat je een uitdaging tegemoet gaat. Maak je echter geen zorgen, wij hebben voor jou de tips en tricks om dit zonder problemen te doen.

  Wat is de beste kerntemperatuur?

  Dit verschilt per soort, bereidingswijze en wat voor een soort garing jij wilt. Daarbij kun je vlees veel beter bakken op basis van de juiste kerntempratuur. Dit laat het stuk vlees meer tot zijn recht komen en creeert een betere smaakervaring. Het is natuurlijk erg belangrijk dat het vlees lekker mals blijft.

  Het klaarmaken en eten van de picanha is uiteraard geheel aan jou, wij  helpen je alleen een klein beetje.

  • Voor een rare hanteren wij een kerntempratuur van 50-54 graden Celsius.
  • Voor een medium rare hanteren wij een kerntempratuur van 55-57 graden Celsius.

  Ons assortiment

  Onze Argentijnse picanha van het Brangus ras is een heerlijk mals stuk vlees dat perfect is voor iedere gelegenheid. De picanha is afkomstig van de bil en wordt gekenmerkt door zijn driehoekige vorm en smaakvolle vetkap, door dat de picanha uit de bil van het rund gesneden wordt staat het ook nog wel bekend als het staartstuk. De picanha is een nog relatief onbekend stuk vlees dat voornamelijk bekend is in Nederland onder de echte vleesliefhebbers. Dit is onwijs zonde, ben jij klaar om je horizon te verbreden op het gebiedt van vlees, dan is nu je kans!

  Dit prachtige stuk vlees komt van ver: New South Wales, gelegen aan de oostkust van Australië. Hier grazen en razen de black angus runderen hele dagen rond! Jouw Picanha, staartstuk of bilstuk wordt hier dan ook uit gesneden. Met een minimale graanvoering van minimaal 100+ dagen en vlees dat 38 dagen wet-aged is weet jij je zelf goed te verwennen. Dit stuk vlees heeft dan ook een marmering score van MB2+. Ons advies: snij de vetlaag kruislings in, eerst indirect garen en daarna direct afgrillen!

  Voor de Bourgondiër onder ons is de picanha uit Uruguay het perfecte stuk vlees. Waan je dan ook tijdens het eten van dit vlees op de uitgestrekte vlaktes van Uruguay.
  Nog niet bekend met dit overheerlijk vlees? De picanha is een snit die bekend staat om zijn driehoekige vorm en zijn royale vetkap. Trim de vetkap er nooit af, hierdoor verlies jij waardevolle smaak die je graag behoudt!

  Een Picanha afkomst uit Uruguay van hoogste kwaliteit is natuurlijk de Wagyu variant. Prachtig gemarmerd en uitzonderlijk mals, dit stuk vlees overtuigt jou om nooit meer anders te willen! De vetlaag waar de Picanha zo bekend om staat zorgt voor een extra volle smaak, waardoor het perfect is voor elke gelegenheid. Graangevoed voor minimaal 300 dagen+, onze runderen zijn volledig GMO vrij, dit houdt in dat jouw picanha dan ook van uitzonderlijke kwaliteit is.

  De rijke, smaakvolle en exorbitante picanha afkomstig uit de gebergtes van León en de weilanden van Salamanca. De runderen zijn door de jaren heen helemaal gewend geraakt aan het klimaat. Dat is natuurlijk alleen maar ten goede voor de smaak. De marmering in deze picanha is dan ook van een ongekend niveau, dit geldt ook voor de vetkap. Met 21+ dagen wet-aged en een graanvoering komt dit stuk vlees perfect tot zijn recht! Ga jij genieten van deze prachtige Spaanse picanha?

  Hoe bereid je een Picanha - tips!

  1. Je bestelt je vlees natuurlijk bij The Meatlovers.
  2. Laat het vlees voor het bereiden op kamertemperatuur komen, met een groter deel als dit mag je hier minimaal 30 minuten voor rekenen, heb je een steak houdt dan rekening met 15 tot 20 minuten. Als jij het vlees op kamertemperatuur laat komen, verhoog jij de kans op een gelijke garing!
  3. Dep het vlees nadat het op kamertemperatuur is gekomen goed droog! Op deze manier voorkom je uitdroging en krijg jij een prachtige maiilard reactie, een mooie korst op het vlees.
  4. 4. Laat het vlees rusten. We snappen dat het lastig is om niet meteen aan te vallen zodra het klaar is. Wel is het van belang het even 3 tot 5 minuten te laten rusten onder wat aluminiumfolie of slagerspapier. Pak het niet helemaal in, dan gaart het namelijk nog door en kan je vlees doorbakken.

  Heerlijke combinaties die goed samengaan met Picanha

  1. Chimichurri-saus: Serveer picanha met een klassieke Argentijnse chimichurri-saus. Deze pittige kruidensaus op basis van peterselie, knoflook, azijn en olijfolie voegt een frisse en smaakvolle dimensie toe aan de rijke smaak van picanha.

  2. Aardappelbereidingen: Serveer picanha met aardappelbereidingen zoals knapperige aardappelwedges, romige aardappelpuree of gegrilde aardappelsalade. Deze bijgerechten bieden een heerlijk contrast in textuur en voegen een vullend element toe aan de maaltijd.

  3. Rijst en bonen: Als een knipoog naar de Braziliaanse keuken, serveer picanha met witte rijst en zwarte bonen. Deze klassieke combinatie biedt een voedzame en smaakvolle aanvulling op het malse vlees.

  4. Malbec-wijn: Combineer picanha met een goed glas Malbec-wijn. De volle smaken van deze Argentijnse rode wijn passen perfect bij de rijke en sappige picanha. Het biedt een mooie balans tussen het vlees en de drank.