• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Ingrediënten marinade:

    • 125 ml sojasaus
    • 125 ml hoisinsaus
    • 100 gr bruine basterdsuiker
    • 60 ml rijstazijn
    • 70 gr miso

    Meer

    Overige benodigdheden:

    • Ovenschaal (of braadpan) met rooster (of grillrek)

    Meer

    Bereidingswijze

    Bereidingswijze marinade:

    1. Meng alle ingrediënten voor de marinade samen in een kom.
    2. Snijd het vlies van de spareribs en dep de spareribs droog met keukenpapier.
    3. Doe de spareribs in een ruime zak of bak en giet hier de helft van de marinade bij.
    4. Zorg dat de ribben goed bedekt zijn met marinade. Zet de overige marinade in de koelkast.
    5. Laat de spareribs voor minimaal 6 uur marineren.

    Bereidingswijze spareribs:

    1. Haal de overige marinade uit de koelkast en verwarm tot het iets indikt. Dit heb je straks nodig om het vlees mee in te smeren.
    2. Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht.
    3. Gebruik een braadpan met grillrek of een ovenschaal met rooster. Vul de pan met water, zet het rek erop en leg hier de spareribs op met de vleeskant naar boven,
    4. Smeer de bovenkant rijkelijk in met de marinade en bedek met aluminiumfolie.
    5. Schuif deze voor 2 uur in de oven.
    6. Besmeer de spareribs in de tussentijd om de 30 minuten rijkelijk in met de overgebleven marinade.
    7. Bestrijk de spareribs voor het serveren nogmaals met de saus en serveer met een heerlijke salade of frietjes.
    8. De overgebleven saus kan nog gebruikt worden als dipsaus. Eet smakelijk!

    Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door @koken_metliefde.