Ingrediënten
Producten
Ingrediënten marinade:
- 125 ml sojasaus
- 125 ml hoisinsaus
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 60 ml rijstazijn
- 70 gr miso
Meer
Overige benodigdheden:
- Ovenschaal (of braadpan) met rooster (of grillrek)
Meer
Bereidingswijze
Bereidingswijze marinade:
- Meng alle ingrediënten voor de marinade samen in een kom.
- Snijd het vlies van de spareribs en dep de spareribs droog met keukenpapier.
- Doe de spareribs in een ruime zak of bak en giet hier de helft van de marinade bij.
- Zorg dat de ribben goed bedekt zijn met marinade. Zet de overige marinade in de koelkast.
- Laat de spareribs voor minimaal 6 uur marineren.
Bereidingswijze spareribs:
- Haal de overige marinade uit de koelkast en verwarm tot het iets indikt. Dit heb je straks nodig om het vlees mee in te smeren.
- Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht.
- Gebruik een braadpan met grillrek of een ovenschaal met rooster. Vul de pan met water, zet het rek erop en leg hier de spareribs op met de vleeskant naar boven,
- Smeer de bovenkant rijkelijk in met de marinade en bedek met aluminiumfolie.
- Schuif deze voor 2 uur in de oven.
- Besmeer de spareribs in de tussentijd om de 30 minuten rijkelijk in met de overgebleven marinade.
- Bestrijk de spareribs voor het serveren nogmaals met de saus en serveer met een heerlijke salade of frietjes.
- De overgebleven saus kan nog gebruikt worden als dipsaus. Eet smakelijk!
Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door @koken_metliefde.