Vriesvers Vlees – Alles wat je wilt weten

Blog 5 minuten leestijd July 05, 2024
The Meatlovers

Wat is vriesvers vlees? 

Vriesvers vlees is vlees dat diepgevroren is en bewaard wordt op een temperatuur van -18°C of lager. Dit zorgt ervoor dat het vlees langer houdbaar is en de kwaliteit behouden blijft. Bij The Meatlovers gaan wij zelfs nog een stapje verder in het waarborgen van de kwaliteit, alle vleesproducten worden ingevroren bij een temperatuur van -40°C in onze shockvriezer. Hierdoor blijft de kwaliteit, en de smaak van het vlees optimaal en blijf jij het verschil tussen goed en buitengewoon vlees proeven! 

Bij vleesproducten werkt vriesvers op de volgende manier. Het vlees wordt direct na het vers leveren, snijden en verpakken ingevroren onder zeer lage temperaturen (-40°C) en blijft zo optimaal houdbaar. Door het vlees onder koele omstandigheden te bewaren wordt het rijpingsproces stopgezet en blijft de kwaliteit van het vlees behouden. Zo blijft de kleur van het vlees mooi rood en blijft ook de smaak en textuur goed. Bovendien worden bij het invriezen van het vlees geen conserveringsmiddelen of andere kunstmatige stoffen gebruikt, waardoor het vlees zo natuurlijk mogelijk blijft. 

Wat voor invloed heeft vriesvers op de kwaliteit?

Vers invriezen, ook wel bekend als flash freezing of snelvriezen, is een proces waarbij voedsel, waaronder vlees, snel wordt ingevroren naar extreem lage temperaturen. Maar welke effecten heeft het vers invriezen nu eigenlijk op de kwaliteit van vlees? 

 • Behoud van versheid
  Vers invriezen helpt om de versheid van vlees te behouden door de groei van micro-organismen te voorkomen en chemische reacties die tot bederf kunnen leiden te vertragen. Dit betekent dat vlees langer bewaard kan worden zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. 
 • Textuurbehoud
  Snel invriezen minimaliseert de vorming van grote ijskristallen in en op het vlees, die de celstructuren kunnen beschadigen en tot vochtverlies kunnen leiden wanneer het vlees wordt ontdooid. Hierdoor blijft de textuur van het vlees beter behouden dan bij langzaam invriezen. 
 • Minder vochtverlies
  Druppelverlies verwijst naar het verlies van vocht uit vlees wanneer het wordt ontdooid. Vers invriezen helpt druppelverlies te verminderen door de structurele integriteit van de vleescellen te behouden, wat resulteert in sappiger en malser vlees. 
 • Behoud van smaak en voedingsstoffen
  Snel invriezen helpt de natuurlijke smaken en voedingsstoffen van vlees te behouden. De vluchtige stoffen die verantwoordelijk zijn voor smaak en aroma worden ingesloten, zodat het vlees zo vers mogelijk smaakt wanneer het ontdooid en bereid wordt.
 • Minimale vriesbrand
  Vers invriezen vermindert de kans op vriesbrand, wat optreedt wanneer zich ijskristallen vormen op het oppervlak van het vlees. Vriesbrand kan resulteren in droog, verkleurd en slecht smakend vlees. 
 • Gemak
  Vers ingevroren vlees kan bij een temperatuur van -18C tot wel 365 dagen worden bewaard, waardoor consumenten het hele jaar door toegang hebben tot een grotere variëteit aan vleesproducten. Het vermindert ook voedselverspilling, omdat vlees gebruikt kan worden wanneer het nodig is zonder bang te hoeven zijn dat het bederft. 
 • Consistente en hoge kwaliteit
  Bij The Meatlovers ben jij een vaste hoogstaande kwaliteit gewend, wat ook ons streven is. Doormiddel van het vlees vriesvers bij jou te leveren kunnen wij garanderen dat ieder stukje vlees perfect gerijpt en behandeld is onder de juiste omstandigheden. Op deze manier kunnen wij onze belofte van kwaliteitsvlees staande houden! 

Het is belangrijk om te weten dat de kwaliteit van vlees na vers invriezen ook kan afhangen van factoren zoals de oorspronkelijke kwaliteit van het vlees, verpakkingsmethoden, opslagomstandigheden en de snelheid van invriezen. De juiste behandeling en opslag van bevroren vlees zijn cruciaal voor het behoud van de kwaliteit. Als je bevroren vlees ontdooit, is het aan te raden om dit langzaam in de koelkast te doen om kwaliteitsverlies verder te minimaliseren. 

Vriesvers is de beste manier voor het verzenden van vlees

The Meatlovers - Busje (3)

Waarom is vriesvers dan de beste manier voor het verzenden van vlees? Het antwoord is simpel. Ten eerste blijft de kwaliteit van het vlees behouden tijdens het verzenden, wat bij lagere temperaturen niet gegarandeerd kan worden. Ten tweede is vriesvers vlees langer houdbaar, waardoor het minder snel bederft tijdens het verzenden. Zo kunnen consumenten die online hun vlees bestellen er zeker van zijn dat het vlees van goede kwaliteit is bij aflevering. Wil je graag specifieke informatie over de 100% vriesvers levering garantie van The Meatlovers? Bekijk dan onze informatiepagina over levering en bezorging.  

In deze blogpost hebben we alles uitgelegd wat je moet weten over vriesvers vlees. Van wat het precies is en hoe het werkt bij vleesproducten, tot wat het doet met de kwaliteit van het vlees en waarom het de beste manier is voor het verzenden van vlees. Wanneer je op zoek bent naar goed en kwalitatief vlees dat online verzonden wordt, is vriesvers vlees van The Meatlovers de beste keuze. Niet alleen blijft de kwaliteit van het vlees behouden, maar het vlees is ook nog eens veiliger en langer houdbaar. Zo geniet je altijd van heerlijk vlees van de hoogste kwaliteit.

Ben je benieuwd geworden naar ons kwaliteitsvlees? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment en verwen jezelf vanavond met bijvoorbeeld een heerlijke malse Entrecote.