Waar koop je nou de beste ingrediënten?

Blog 4 minuten leestijd July 05, 2024
The Meatlovers

Vers en de beste herkomst

Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk om zoveel mogelijk van mijn ingrediënten vers en van de juiste herkomst te kopen. Ik ga dus voor groenten en fruit bijvoorbeeld het liefst naar de boomgaard bij mij in de buurt voor verse appels en ander fruit. Voor de groenten ga ik graag naar de biologisch dynamische zorgboerderij bij mij om de hoek waar ze hun groente verbouwen met de seizoenen en zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Dit proef je! En door mijn producten hier te kopen draag ik ook nog eens bij aan een stukje maatschappelijke ontwikkeling.

Doe je onderzoek naar de herkomst van de producten. Voor de beste kwaliteit vlees ga ik graag naar The Meatlovers. Een slagerij met verstand, passie en doorzichtigheid in zijn producten. De producten worden zorgvuldig geselecteerd van over de gehele wereld, zodat jij thuis het beste van het beste vlees kan bereiden! Alle informatie over de producten staan op de pagina's aangegeven, ook staan ze erg open voor contact en helpen ze graag!

Seizoensgebonden

Minstens zo belangrijk is het om producten te kopen die horen bij het seizoen. Door hier rekening mee te houden heb je een mooie natuurlijke variatie in je producten en weet je zeker dat ze vers verbouwd zijn en bijvoorbeeld niet al een periode in de vriezer achter de rug hebben. De smaken van producten die vers verbouwd en geoogst zijn, zijn veel intenser en mooier. Ook voor vlees en vis producten zijn er seizoenen en is het bijvoorbeeld voor vis heel belangrijk hier rekening mee te houden om de natuurlijke cycli in de zeeën en rivieren niet te verstoren en overbevissing te voorkomen.

Ambachtelijk

Het liefst koop ik mijn producten ambachtelijk en puur of het nou gaat om groente en fruit, graan producten of zuivel. Dit omdat ik het belangrijk vind dat er zo min mogelijk “troep” wordt gebruikt bij het verbouwen of bereiden van het product. Dit komt namelijk direct terug in de smaak. Probeer maar eens het verschil uit tussen een tomaat uit de supermarkt en eentje rechtstreeks van het land. Wat ook een goede graadmeter is voor kwaliteitsproducten is om het aan te schaffen bij een ambachtsman of vrouw natuurlijk ;) Je weet dan zeker dat het product door iemand gekweekt, bereid of ontwikkeld is die er helemaal in gespecialiseerd is. Ook bij het vlees van The Meatlovers weet je zeker dat het vlees puur is.

Samengevat

Gebruik de supermarkt alleen voor producten die je niet bij een lokale, ambachtelijke plek kunt krijgen. Je zal het merken in de smaak van je producten maar je zal ook merken hoeveel voldoening het geeft om op deze bewuste manier je boodschappen te doen. Natuurlijk begrijp ik dat daar niet altijd tijd voor is, het gebeurt mij ook wel eens dat ik nog boodschappen moet doen terwijl het eten eigenlijk al op tafel had moeten staan. Dan ga ik vaak voor een snelle maaltijd of bestel ik van te voren online mijn boodschappen. En dat kan dus ook perfect bij The Meatlovers. Zij hebben een zeer uitgebreide assortiment en daar zitten de meest lekkere stukjes vlees tussen! Probeer het allebei eens zou ik zeggen. Eet smakelijk, Jonathan Zandbergen