Doe alle ingrediënten voor de pesto in de foodprocessor. Pureer de pesto en breng op smaak met peper en zout. Zet vervolgens even aan de kant.
Snipper de sjalot fijn.
Fruit de sjalot op middelhoog vuur in wat olijfolie tot de sjalot glazig is.
Schep de risottorijst erbij, roer door en laat even fruiten.
Voeg de wijn toe, laat deze voor de helft inkoken.
Voeg de bouillon toe en breng al roerend aan de kook.
Zet de deksel op de pan en laat de risotto op laag vuur sudderen totdat het kookvocht verdampt is. Lijkt de risotto te droog? Voeg dan nog een laagje bouillon toe.
Zet het vuur uit en meng 3 eetlepels pesto door de risotto.
Haal het vlees een half uurtje voor gebruik uit de koelkast. Kruid het vlees met peper en zout.
Smelt een klontje boter in een pan. Bak hier het vlees langs beide kanten mooi bruin.
Gaar het vlees gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Haal het vlees uit de oven, dek dit af met aluminiumfolie. Laat het vlees 5 minuten rusten.
Bak ondertussen de champignons aan in de pan de de bavette.
Snijd de bavette in dunne plakjes (tegendraads is aanbevolen, om de malsheid van het vlees te behouden).
Serveer de risotto met plakjes bavette en gebakken champignons. Breng op smaak met nog een beetje zout en peper.
Eet smakelijk!
Dit recept is geschreven door Kris van kriskookt.be .