Plaats een pan op hoog vuur en voeg een scheutje bakboter toe. Voeg daarna de varkenshaas toe en bak rondom mooi bruin. Laat ze vervolgens op laag vuur circa 10 tot 12 minuten doorgaren.
Maak ondertussen de cranberry-port saus in een steelpannetje. Rasp ongeveer een theelepel aan sinaasappelschil in het steelpannetje. Snijd de sinaasappel door en pers het sap uit.
Voeg de port, basterdsuiker, kruidnagels, het kaneelstokje, ½ theelepel zout en de cranberries aan de steelpan toe. Verwarm het mengsel op laag vuur. Blijf goed roeren. Als de saus dik is, is hij klaar. Proef even: is hij nog te zuur voor je smaak? Voeg dan iets meer basterdsuiker toe.
Plet met een lepel ongeveer ¾ van de cranberries plat. Roer nog even goed door.
Haal de varkenshaasjes uit de pan. Vouw in aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten.
Serveer de varkenshaas met de cranberry-portsaus en geniet!