Flat Iron Steak Sandwich met knoflookmayonaise

Recept 20 Minuten 2 Personen Moeilijkheid:

Ingrediënten

Overige ingrediënten:

 • 2 stuks Ciabatta broodjes
 • 200 gr Mayonaise
 • 2 teentjes Knoflook
 • 10 takjes Bieslook
 • 100 ml Balsamico-azijn
 • 1 el Peterselie
 • 1 handje Parrano snippers
 • Rucola sla
 • 1 snufje Snappy beef steak rub
 • 1 el Sesamolie
 • Zeezout
 • 25 gr Witte basterdsuiker
 • 2D2A2938-bewerkt

  Bereidingswijze

  1. 1

   Voor het bereiden van de flat iron steak halen we deze minimaal een half uur van te voren uit de koelkast. Op deze manier kan het vlees op kamertemperatuur komen, dit is weer erg belangrijk voor de gelijkmatige garing. Een ongelijke garing willen we uiteraard kosten wat het kost voorkomen.

  2. 2

   Terwijl het vlees op kamertemperatuur komt steken wij de BBQ aan op ongeveer 190 graden Celsius, directe hitte. Verwarm ook alvast de oven voor op 180 graden Celsius, hier bakken we de ciabatta broodjes in af.

  3. 3

   Maak in een pannetje boven een pit de balsamicostroop. Voeg de balsamicoazijn en de suiker samen en verhit het op matig vuur. Het water uit de azijn zal verdampen en het mengsel wordt dikker. Zet het vuur uit zodra het mooi traag beweegt als je er erin roert. Het zal nog indikken tijdens het afkoelen. Pas op: de stroop wordt enorm heet omdat het water eruit verdampt. Steek nooit de lepel waarmee je roert in je mond om even te proeven, je verbrandt meteen je tong en lippen.

  4. 4

   Als het vlees op kamertemperatuur is besprenkelen we dit met grof zeezout, dit mag vrij royaal maar doe het voornamelijk op gevoel en naar smaak.Voordat we het vlees gaan af grillen doen we de broodjes in de oven. Omdat dit ongeveer net zo lang duurt als het proces van het vlees zal alles ongeveer tegelijk klaar zijn en kan je er nog van genieten terwijl het allemaal warm is.

  5. 5

   BBQ heet? Dan mag het vlees erop. We grillen het vlees 3 minuten per kant of tot dat het een kerntemperatuur heeft van 52 graden Celsius. zodra we het vlees van de grill afhalen pakken we het losjes in met aluminiumfolie of slagerspapier voor 3 tot 5 minuten. We snappen dat het lastig is om dit overheerlijke vlees te laten rusten, maar geloof ons het is namelijk onwijs belangrijk. Hiermee behouden we de meeste sappen in het vlees en verliezen we zo min mogelijk smaak en sappen tijdens het snijden.

  6. 6

   Terwijl het vlees rust om de sappen te behouden kunnen we aan de saus beginnen. Voor de aioli saus meng je de fijngehakte knoflook samen met de mayonaise, bieslook en peterselie. Zo makkelijk maar zo lekker.

  7. 7

   Als het vlees lang genoeg gerust heeft dan snijden we het precies tegen de draad in, in dunne plakjes. Hierna voorzien we ze van steak kruiden. Kies voor een krachtige smaakvolle rub. Wij adviseren de BBQ Rub - Snappy Beef Steak - The Meatlovers. Deze is ideaal om te gebruiken na het bereiden van het vlees. Zou je dit toevoegen voor het bereiden van het vlees dan verbranden de kruiden hoogstwaarschijnlijk.

  8. 8

   Als de broodjes gebakken zijn dan snijden we die open en besmeren wij die royaal met de saus. Plaats hier vervolgens wat verse rucola en het vlees op. Bij het opbouwen van het broodje mag je best royaal te werk gaan, zorg er voor dat iedere hap goed vol is. Vervolgens mag hier een kaas naar keuze overheen. Wij zijn gegaan voor de parrano snippers en hebben hier vervolgens wat van de basilicumsiroop overheen gedaan.

  9. 9

   Geniet vervolgens volop van deze overheerlijke broodjes.