Iberico Spareribs op de BBQ bereid volgens de 3-2-1 methode

Recept 120 Minuten 2 Personen Moeilijkheid:

Ingrediënten

Overige ingrediënten:

 • Mosterd
 • Fruitsap (bijv. appelsap) of cola
 • Een saus naar keuze (bijv. BBQ saus)
 • Benodigdheden:

 • Kwast
 • Aluminiumfolie
 • Kernthermometer
 • The Meatlovers - sessie Marcel juni 2023 (HR)-38

  Bereidingswijze

  1. 1

   De 3-2-1 methode is een populaire methode en staat voor het aantal uren garen. Echter is het met de malse spareribs van The Meatlovers helemaal niet nodig om deze 6 uur lang te garen. Wij leggen je in dit recept alles uit over onze eigen 3-2-1 methode waarbij je in 2 uur heerlijke spareribs bereid op de BBQ!

  2. Bereidingswijze Spareribs:

  3. 1

   Bereid de BBQ voor. We gaan de spareribs bereiden op 120 graden en indirecte hitte. Dit doen we volgens de 3-2-1 methode, maar dan per 20 minuten in plaats van uren. Dus: eerst 3x 20 minuten, daarna 2x 20 minuten en tenslotte nog 1x 20 minuten.

  4. 2

   We starten met het verwijderen van het vlies van de spareribs. Gebruik hiervoor een mes. Steek het mes onder de vlies en duw met de botte kant van het mes de vlies van het vlees. Je kunt het vlies er dan zo vanaf trekken!

  5. 3

   Gebruik de kwast om de spareribs rondom in te smeren met de mosterd. Dit is de hechtlaag voor de rub die er straks overheen gaat.

  6. 4

   Strooi de Jamaican Jerk rub over de spareribs tot ze helemaal bedekt zijn.

  7. 5

   Tijd voor de eerste stap! Voeg een blokje rookhout toe aan de BBQ. Leg de spareribs op het rooster en laat 3x 20 minuten (dus één uur) garen.

  8. 6

   De kerntemperatuur van de spareribs is na een uur ongeveer 60 graden. Haal de spareribs van het rooster en besprenkel met fruitsap. Dit zorgt erbij om dat stugge vlees van de spareribs helemaal af te breken en te laten geleren.

  9. 7

   Pak de stukken spareribs vervolgens goed in met aluminiumfolie en leg de deze opnieuw op het rooster, nu voor 2x 20 minuten (dus 40 minuten).

  10. 8

   Na 40 minuten zijn de spareribs heerlijk doorgegaard en halen we deze weer van de BBQ. Pak de spareribs uit en lak de stukken met een saus naar keuze! Wij gebruiken een saus met suikers erin zodat dit in de laatste stap lekker kan karameliseren.

  11. 9

   Leg de spareribs zonder aluminiumfolie op het rooster en laat nog 1x 20 minuten garen.

  12. 10

   Genieten!