Kabeljauw in champagnebeslag is een heerlijke twist op een klassiek visgerecht, met een knapperig jasje dat net dat beetje extra geeft. Serveer met de frisse limoncello-mayonaise.
Laat de vis van tevoren ontdooien.
Dep de vis droog en snijd in stukken.
Meng de vis met bloem, zwarte peper, zout en baking soda.
Voeg vervolgens 2 eidooiers toe en langzaam de champagne. Roer goed door.
Verwarm flink wat olie (kies voor een olie dat goed hoge temperaturen kan verdragen, zoals zonnebloemolie of arachideolie) in een braadpan op 180 graden. De temperatuur van de olie kun je meten met een kernthermometer.
Haal de vis door het beslag, tik zachtjes af en laat direct in de olie zakken met een schuimspaan of spatel. Zorg dat er genoeg olie in de pan zit waardoor de kabeljauw geheel onder olie ligt.
Frituur in de pan tot ze goudbruin kleuren, dit duurt ongeveer 4 minuten. Haal met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
Snijd de dille en verse peterselie fijn.
Meng de mayonaise met de kruiden, zout en peper.
Voeg vervolgens naar smaak en wens de limoncello toe voor extra frisheid.
Serveer de kabeljauwbites met de saus. Geniet ervan!
Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door @schaftzonderspijt.