Snijd de paddenstoelen, tijm en rozemarijn fijn.
Pers de knoflook.
Mix deze ingrediënten in een keukenmixer fijn.
Snijd de ossenhaas in kleine stukken.
Bak de kleine stukken ossenhaas in de pan met een scheutje olijfolie aan beide kanten voor ongeveer 2 minuten.
Haal uit de pan.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak rondjes uit de bladerdeeg vellen, met bijvoorbeeld een kom.
Leg een plakje serranoham op het rondje bladerdeeg met daar bovenop het gebakken stukje ossenhaas.
Voeg een klein beetje mosterd toe op het stukje ossenhaas.
Voeg een theelepel van de mix (paddenstoelen, tijm, rozemarijn en knoflook) toe bovenop de mosterd.
Vouw de serranoham over de bovenkant van het geheel.
Leg het tweede rondje bladerdeeg bovenop het geheel en maak de zijkanten dicht.
Mix de eidooier in een kommetje en smeer dit uit over de bladerdeeg.
Leg in de oven voor ongeveer 10-15 minuten, totdat de bites goudbruin zijn.
Snijd de sjalot en peterselie fijn.
Verhit olijfolie in de pan en bak de sjalotten.
Voeg na ongeveer 2 minuten 2 eetlepels roomboter toe en laat de sjalotten hierin een paar minuten karamelliseren.
Zodra de sjalotten beginnen de karamelliseren, voeg je 1 eetlepel bloem toe aan de pan, samen met de rode wijn en rode wijnazijn. Roer goed door!
Voeg de peterselie toe aan het geheel. Vind je de saus wat te dun? Voeg dan wat maizena toe zodat de saus wat kan indikken.
Serveer de bites met de saus en geniet ervan!
Wil jij nog meer informatie over de beef wellington? Van de oorsprong van de beef wellington tot aan welke ossenhaas het meest geschikt is? Alle belangrijke informatie vind je op onze beef wellington pagina via de onderstaande button!