Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Maak de chilipeper schoon en snijd fijn zonder de zaadjes (tenzij je van pittig houdt, laat dan de zaadjes erin zitten).
Meng de kruiden met de olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout.
Meng 3 el mayonaise met het mengsel.
Bewaar in de koelkast.
Snijd alle ingrediënten en meng dit met de witte kool.
Voeg de mayonaise toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Warm een klontje boter op in een ruime gietijzeren stoofpot op het fornuis.
Bak het stuk vlees op alle zijden mooi bruin. Haal het vlees uit de pan.
Snijd de sjalot in halve ringen en bak deze in dezelfde pan op zacht vuur.
Smeer het vlees in met mosterd en bestrooi rondom met de rub.
Leg het stuk vlees in de pan bij de sjalotten. Voeg 100 ml bouillon toe.
Plaats de stoofpot zonder deksel in de oven en laat 2 uur op 150 graden garen.
Haal de stoofpot uit de oven als het vlees een kerntemperatuur van 75 graden heeft bereikt.
Wrijf het vlees in met de barbecuesaus. Voeg het sap van de sinaasappel en de overige 100 ml bouillon toe aan de stoofpot.
Plaats de stoofpot nu met deksel nog 1,5 uur in de oven op 150 graden.
Haal de stoofpot uit de oven als het vlees een kerntemperatuur van 93 graden heeft bereikt.
Laat het vlees rusten en bewaar wat vocht.
Trek het vlees tot draadgjes en voeg een beetje van het kookvocht toe tot het vlees mooi smeuïg is.
Rooster de briochebroodjes 5 minuten in de oven.
Smeer een laagje Chimichurri mayonaise op de broodjes.
Belef het briochebroodje verder met de pulled beef en koolsla. Eet smakelijk!
Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door KrisKookt.be.