Steak Tartaar Taco's

30 minuten 4 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

Geef een verrassende twist aan de klassieke Steak Tartaar met deze heerlijke taco-variant. Deze smaakvolle Steak Tartaar taco's zijn perfect als amuse of voorgerecht!

Ingrediënten

  • 0,5 sjalot
  • 4 takjes verse peterselie
  • 1 tl balsamico azijn
  • 50g grana padano
  • Bereidingswijze

      Bereidingswijze Taco's van Grana Padano:

    1. 1

      Verwarm de oven voor op 150 graden.

    2. 2

      Rasp de kaas en verdeel dit in 4 porties op een stuk bakpapier.

    3. 3

      Plaats dit nu 12 minuten in de voorverwarmde oven.

    4. 4

      Gebruik de achterkant van een wat groter mes om de kaas als taco dubbel te vouwen en laat afkoelen.

    5. 5

      De taco schelpen zijn nu klaar voor gebruik.

    6. Bereiding:

    7. 1

      Haal de diamanthaas uit de koelkast en snijd gelijk de hoeveel af die je nodig hebt. Leg de rest terug in de koelkast. Dit is te gebruiken voor een andere keer.

    8. 2

      Hak het vlees met een mes zo klein mogelijk.

    9. 3

      Snijd de halve sjalot en de verse peterselie fijn.

    10. 4

      Voeg wat rooksnippers of rookhout toe aan de kolen in de BBQ. Bijvoorbeeld beuken of eiken. Dit geeft extra smaak, maar het kan ook zonder.

    11. 5

      Leg de klein gesneden diamanthaas op de BBQ en rook deze koud met een smokerbox voor 15 minuten.

    12. 6

      Haal het vlees van de BBQ en meng met de sjalot en peterselie. Voeg de balsamico azijn toe en roer goed door.

    13. 7

      Het is nu tijd voor de opmaak. Verdeel het tartaar mengsel in de 4 gemaakte taco schelpen van kaas.

    14. 8

      Een geheel nieuwe manier voor het serveren van steak tartaar! Geniet ervan.

    15. 9

      Dit recept in speciaal voor The Meatlovers ontwikkeld door @bbq_rookie.