Wat zijn spareribs
Spareribs zijn een populair stuk varkensvlees en staan bekend om hun rijke smaak en malse textuur. Ze zijn afkomstig van het onderste deel van een varken, die lopen van de rug naar de buik, die de ribbenkast wordt genoemd vanwege de reeks kleine botjes die door kraakbeen met elkaar zijn verbonden. Bij het bereiden van spareribs worden de ribben uit dit gebied verwijderd met een slagers/hakmes of zaag. Spareribs worden al generaties lang door mensen over de hele wereld gegeten, dankzij hun stevige smaak en gemakkelijke bereiding. Ze worden vaak Low & Slow gegaard op de BBQ of in een oven met barbecuesaus extra smaak te geven. In sommige culturen worden ze ook eerst gekookt voordat ze op andere manieren worden klaargemaakt. Bovendien kunnen spareribs warm of koud worden gegeten met verschillende bijgerechten zoals koolsla, aardappelpuree, maïsbrood en meer.
De unieke combinatie van vet en mals vlees maakt spareribs tot een van de meest gewilde stukken varkensvlees. De vette stukken helpen om ze sappig en smaakvol te houden, zelfs na een lange garing. Hierdoor blijven ze ook vochtig, om de droogte tegen te gaan van het lange garen adviseren we altijd een Low & Slow garing, je wilt natuurlijk dat ze van het bot vallen.
De verschillende type spareribs
Iberico Spareribs
Deze prachtig gemarmerde Iberico Spareribs komen uit Spanje. Het Iberico ras staat bekend om zijn nootachtige smaak en hoge vetgehalte, ben jij opzoek naar magere Spareribs, dan ben je hier aan het verkeerde adres. Ben jij opzoek naar de meest smaakvolle Spareribs die jij je maar kan bedenken, probeer ze dan vooral! We hebben ze al voorgesneden of als hele strengen, zo bieden wij voor iedere BBQ het juiste formaat aan!
Spareribs Nederland Biologisch
Deze biologische Spareribs zijn een genot en dat uit eigen land. Met het vlies dat nog verwijderd moet worden heb jij een Sparerib waar je volop van kan genieten met al je vrienden & familie leden. Gaar ze Low & Slow voor het perfecte resultaat. Naast Nederlands zijn ze ook Biologisch, een (h)eerlijk product als je het ons vraagt.
St. Louis Style Ribs Nederland Biologisch
De Spareribs waar de Low & Slow garing het minst gebruikt wordt, heb jij dan ook geen zin om te wachten ga dan voor St Louis Style Ribs. Deze ribs bevatten ook wat minder vet dan andere Spareribs. Ga dan ook vooral los met een goede BBQ Rub en een sterke lak saus.
Spareribs bereiden
Er zijn vele meningen en bereidingen voor het fenomeen: De Sparerib. Of je ze nou kookt, Low & Slow gaart met of zonder lak en rub. De keuze ligt uiteindelijk bij jou. Wij helpen je graag naar ons idee de juiste richting in. Hieronder zullen wij meer vertellen over hoe je de spareribs het beste kunt bereiden op de BBQ, in de oven of in de slowcooker.
Spareribs op de BBQ
Spareribs klaargemaakt op de BBQ is de populairste methode om spareribs te bereiden. Er zijn veel verschillende methoden om de spareribs te bereiden en een van de populairste methoden is de 3-2-1 bereiding. Deze methode is vernoemd naar de tijd die je nodig hebt om de spareribs op de juiste manier te bereiden.
Spareribs uit de oven
Spareribs uit de oven zijn een perfect alternatief voor spareribs op de BBQ. Zeker in de koudere maanden heeft niet iedereen zin om buiten te staan om uren bezig te zijn om spareribs te bereiden. Ook voor de mensen zonder een BBQ is een sparerib bereiden in de oven de perfecte methode om alsnog thuis te kunnen genieten van overheerlijke spareribs. Met ons recept voor spareribs uit de oven zorg jij ervoor dat je de heerlijkste spareribs uit de oven maakt, hiermee zal je gegarandeerd verassen.
Spareribs uit de slowcooker
Door de spareribs is de slowcooker te bereiden krijg je een heerlijk en mals eindresultaat. Om de spareribs in de slowcooker te breiden breng je net zoals bij de spareribs uit de oven eerst een heerlijke rub of marinade aan. Als je een kleine slowcooker hebt dan kan je het beste de spareribs in stukken snijden zodat ze makkelijker in de slowcooker passen. Plaats de spareribs in de slowcooker en voeg nog een klein beetje BBQ-saus toe. Laat de spareribs vervolgens 6-8 uur garen en vervolgens kan je de spareribs nog aflakken met de eerder gebruikte saus. De spareribs zullen heerlijk mals zijn en zijn nu dan ook klaar om te serveren.
Spareribs bestellen bij The Meatlovers
Ben je overtuigd van onze overheerlijke spareribs en wil je deze dan ook gaan bestellen? Belangrijk om te weten is dat onze spareribs vriesvers worden geleverd, dit betekent dat je de spareribs zowel in de koelkast kunt bewaren als in de vriezer. Zo kan je genieten van jouw spareribs wanneer het je uitkomt.
Mocht je nou nog vragen hebben over onze spareribs? Onze medewerkers zitten klaar om al je vragen te beantwoorden en daarnaast geven ze je graag tips over hoe je ervoor zorgt dat je de lekkerste spareribs kunt klaarmaken. Mocht je zelf nog meer inspiratie willen opdoen? Wij hebben nog veel meer spareribs recepten op onze receptenpagina staan dus neem daar ook gerust een kijkje.