De Aziatische Iberico spies met zoet-pittige komkommer is een lekkere combinatie van mals vlees en frisse, kruidige smaken. Perfect voor een gezellige barbecue of een etentje met vrienden!
Start met het fijn snijden van de uien.
Meng vervolgens alle ingrediënten samen in een grote kom.
Leg de Iberico Spiesjes in de kom en giet de marinade over de spiesjes heen.
Laat de spiesjes minimaal 6 uur marineren in de koelkast, draai de spiesjes na 3 uur om.
Start met het snijden van de komkommer in plakjes of reepjes.
Stop de komkommer plakjes in een kom en voeg daar ketjap, chili vlokken, rijst azijn, sesamzaadjes, suiker en zout aan toe.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Zet de Zoet-pittige Komkommer weg in de koelkast en laat het geheel enige tijd trekken.
Maak de BBQ gereed voor indirecte garen op 150 graden.
Leg de Iberico Spiesen op de barbecue en gaar deze om en om tot een kerntemperatuur van 60 graden.
Stook de barbecue verder op tot een temperatuur van ongeveer 200 graden celsius.
Gril de Iberico Spiesen vervolgens om en om tot deze een mooi grilsteepje krijgen en een kerntemperatuur van 65 graden celsius hebben bereikt.
Wikkel de iberico spiesen in wat aluminiumfolie en laat deze enkele minuten rusten.
Geniet ervan!
Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door @bbq_rookie.
Ben jij ook zo benieuwd naar dit heerlijke recept? Haal dan nu onze overheerlijke Iberico Spies Spanje in huis en start vandaag nog met echt Aziatisch genieten!