Broodje Kalfsschnitzel

30 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

image00012

Ingrediënten

Coleslaw:

  • 2 eetlepel crème fraîche
  • 2 theelepel citroensap
  • 100 gram geraspte rode kool
  • 100 gram wortel
  • Mosterdsaus:

  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels mayonaise 
  • 2 eetlepels mosterd
  • zout en peper
  • Overige Ingrediënten

  • 2 witte bollen
  • panko 
  • 2 eiwit
  • bloem
  • flink wat roomboter om in te bakken
  • peterselie ter garnering
  • halve citroen ter garnering
  • cranberry jam
  • Bereidingswijze

    1. 1

      Hamer de kalfsoester voorzichtig plat tot het een mooie lap is geworden

    2. 2

       Haal de schnitzel door de bloem 

    3. 3

      Haal de schnitzel vervolgens door het eiwit en direct door de panko

    4. 4

      Leg de schnitzel opzij en laat even rusten

    5. 5

      Maak ondertussen de coleslaw, mix alle ingrediënten met elkaar

    6. 6

      Voor de mosterdsaus mix je alle ingrediënten met elkaar 

    7. 7

      Verwarm roomboter in een pan 

    8. 8

      Bak hierin de schnitzel goudbruin, beweeg de pan volop tijdens het bakken

    9. 9

      Maak je broodje op met de coleslaw, schnitzel, mosterdsaus en cranberry jam

    10. 10

      Dit recept is in samenwerking geschreven met