Caveman Style Diamanthaas Sandwich met Knoflooksaus

40 minuten 4 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

20221021_122233

Ingrediënten

Overige Ingrediënten

  • 1 wit desembrood (maar bruin mag ook)
  • rucola
  • 2 tl zongedroogde tomaten 
  • 200 gram creme fraiche 
  • 4 el mayonaise
  • 5 tenen knoflook
  • 1 tl citroensap
  • 2 tl verse peterselie
  • 2 tl verse bieslook
  • 1 tl suiker
  • Grof zeezout, zout en peper
  • Bereidingswijze

    1. 1

      Snij het brood in mooie plakken. De verse kruiden mogen ook klein gesneden worden.

    2. 2

      Voeg in een ruime kom de citroensap en suiker en meng goed.

    3. 3

      Pers nu de knoflooktenen uit in voeg toe in de kom.

    4. 4

      Nu mag de mayonaise en creme fraiche toegevoegd worden. Als dit goed is doorgeroerd mogen de verse kruiden erbij. Je kan het nu nog op smaak brengen met peper en zout.

    5. 5

      Maak je BBQ aan, deze moet een temperatuur hebben van ongeveer 200 graden Celsius.

    6. 6

      Leg de diamanthaas direct in de kolen en laat hem ongeveer 4 minuten liggen.

    7. 7

      Draai hem om en wacht nu nog 4 minuten.

    8. 8

      Haal de diamanthaas uit de kolen en klopt alles eraf wat is blijven plakken.

    9. 9

      Leg hem op een snijplank en laat even 2 minuten rusten. Snij hem nu aan in mooi 0.5 cm plakken.

    10. 10

      We zijn toe gekomen aan de opmaak van de sandwich: Start met een goede laag knoflooksaus op het brood.

    11. 11

      Leg nu hier handje rucola op gevolgd door wat van de zongedroogde tomaten.

    12. 12

      De gesneden plakken diamanthaas mogen hier nu boven op. Sluit af met wat van het grove zeezout er overheen te strooien.

    13. 13

      Eet Smakkelijk,

    14. 14

      Ronald