Indiase Butter Chicken

60 minuten 4 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

Ingrediënten

Producten

500g Kipfilet

Kipmarinade

  • 1 fijngesneden teen knoflook
  • 1 tl fijngesneden gember
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 50 ml Griekse yoghurt 10% vet
  • Sap van 1 limoen
  • Snufje zout
  • Scheutje koolzaadolie
  • Saus

  • 5 trostomaten
  • 2 kleine rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el Garam Masala
  • 1 el fijngesneden gember
  • 0,5 tl Komijnpoeder
  • 0,5 tl korianderpoeder
  • 0,5 tl kurkumapoeder
  • 40 ml slagroom
  • 20 g roomboter
  • 25 g gebrande cashewnoten
  • Verse koriander
  • Overig

  • Jasmijn rijst
  • Bereidingswijze

      Voorbereiding kip

    1. 1

      Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom of in een afsluitbare zak.

    2. 2

      Roer het goed door elkaar.

    3. 3

      Voeg de kip toe en laat dit minimaal een uur marineren.

    4. 4

      Bak vervolgens de kip gaar in een braadpan en leg dit zodra het goudbruin is aan de kant.

    5. Butter chicken

    6. 1

      Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

    7. 2

      Snijd de rode uien in halve ringen en hak de knoflook en gember fijn. Bak dit samen in een kookpan.

    8. 3

      Snijd ondertussen de tomaten in 4 stukken en doe dit ook in de pan.

    9. 4

      Voeg de cashewnoten, komijnpoeder, korianderpoeder en kurkumapoeder toe. Roer het goed door elkaar en laat het even goed warm worden.

    10. 5

      Doe vervolgens alles in een blender en blend het geheel tot een zachte structuur.

    11. 6

      Plaats dit vervolgens in een zeef boven een kookpan en gebruik een lepel om het goedje door de zeef te drukken.

    12. 7

      Laat de saus koken en voeg ook de kip toe. Laat dit samen even borrelen om vervolgens de roomboter en slagroom toe te voegen.

    13. 8

      Roer het goed door elkaar en voeg de garam masala toe. Roer ook dit goed door de saus heen.

    14. 9

      Serveer in een diep bord met rijst en top af met wat verse korianderblaadjes.