Pasta met Ragout van Venkel en Lams Merguez Worst

30 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

Een pasta is eenvoudig, snel klaar en valt altijd goed in de smaak. Voeg hier onze Lams Merguez worst aan toe en je hebt weer een uniek recept voor succes!

Merguez pasta venkel 3

Ingrediënten

  • 500g pasta
  • 1 ui
  • 2 venkel
  • 1 teen knoflook
  • 250g kerstomaten
  • 100ml witte wijn
  • 100ml groentebouillon
  • Parmezaanse kaas
  • Bereidingswijze

    1. 1

      Snijd de venkel en ui in fijne reepjes. Gooi de venkelloof niet weg, want deze gebruiken we later voor de garnering van het gerecht.

    2. 2

      Warm een scheut olijfolie op in een pan en voeg hier de ui aan toe en bak deze kort.

    3. 3

      Haal het vlees uit de worstjes of snijd deze in plakjes en bak deze samen met de ui.

    4. 4

      Snijd de kerstomaten doormidden en voeg deze samen met de venkel en knoflook toe aan de pan. Bak dit enkele minuten mee, zodat de smaken goed vrijkomen.

    5. 5

      Voeg de wijn toe en laat dit inkoken totdat het 50% gereduceerd is.

    6. 6

      Voeg nu de bouillon toe. Laat dit minimaal 20 minuten zacht inkoken totdat het een mooie ragout is.

    7. 7

      Breng vervolgens naar wens op smaak met wat peper en zout.

    8. 8

      Kook de pasta al dente volgens de verpakking.

    9. 9

      Meng de pasta na afgieten met de ragout.

    10. 10

      Maak de pasta op met wat venkelloof en vers geraspte Parmezaanse kaas.

    11. 11

      Dit recept is in samenwerking geschreven met  Kriskookt.be

    Bestel de Lams Merguez Worstjes en ga zelf aan de slag!