Wild

De smaak van wild is uniek: je ziet én proeft gewoon dat het vlees anders is dan een lekkere malse runderbiefstuk. Wild is afkomstig van dieren die in de vrije natuur hebben geleefd. Het heeft vaak een wat donkerder kleur en een heerlijke, soms kenmerkende smaak. Het heeft dan ook niet veel meer nodig dan een beetje peper en zout om volledig tot zijn recht te komen. Wil je thuis een echte feestmaaltijd bereiden en genieten van de unieke smaak van kwalitatief goed wild? Lees en leer dan alles over de lekkerste recepten en het beste wild hier bij The Meatlovers.

De grote variëteit aan wildsoorten

Wild kent een grote variëteit aan vleessoorten. Wat dacht je van hertenbiefstuk of een heerlijke gevulde wild rollade? Perfect om in de pan te bakken en te combineren met een verfijnde cranberrysaus. Of geef je de voorkeur aan een geweldige wildpoulet voor in een karakteristieke wildgoulash? En wist je dat je van wild ook een zeer smakelijke en voedzame bouillon kunt trekken? Met het wild van The Meatlovers kan je dus oneindig variëren en verras je jezelf en je gasten keer op keer met een unieke smaaksensatie. Loopt het water al in de mond kunnen wij altijd vers leveren. Koop eenvoudig jouw hertenbiefstuk, konijnbout of hazenrugfilet!

Zo komt wild het beste tot zijn recht

Wild is dusdanig rijk van smaak dat het eigenlijk weinig toevoeging nodig heeft. Een beetje zout en peper is vaak voldoende om het vlees op smaak te brengen. Van kort bakken in de pan, tot langzaam garen in de oven: wild is eenvoudig te bereiden en geeft toch net dat beetje extra aan een luxe diner of een smaakvolle wintermaaltijd. Serveer het met een aardappelgerecht en een goed glas wijn en je zult gegarandeerd genieten!

Bereidingswijze

Benieuwd hoe je de verschillende soorten wild eenvoudig en smakelijk kunt bereiden? Wij hebben de informatie voor jou op een rijtje gezet.

Hertenbiefstuk: is een kwalitatief goed stuk vlees met een verfijnde smaak. Even dichtschroeien en vervolgens 1 à 2 minuten per kant bakken met een totale bereidingstijd van +- 8 minuten.

Voor de BBQ-bereiding is een reverse sear aanbevolen. Ga voor een kerntemperatuur van 45 graden met een dome hitte van 120 graden indirecte hitte. Daarna door op directe hitte tot een kerntemperatuur van 55 graden met een dome hitte van 220 graden.

Gevulde wild rollade: Verwarm de oven voor op 120℃. Braad de rollade eerst rondom aan in een pan. Bijna klaar? Voeg dan nog een klont roomboter toe en laat dit in zijn geheel smelten. Plaats de rollade in een ovenschaal en giet het vet eroverheen. Gaar de rollade tot een kerntemperatuur van 65℃ en giet eens in de zoveel tijd het vet over de rollade heen.

Hazenbout: Verwarm de oven voor op 120℃. Bak de hazenbouten rondom bruin in een pan met olie. Wanneer je bijna klaar bent voeg je nog een klont roomboter toe en laat dat smelten. Leg de bouten in een ovenschaal en giet de gesmolten roomboter eroverheen. Schep eens in de zoveel tijd wat braadvet over de bouten. Wanneer de kerntemperatuur 65℃ heeft bereikt voeg je zoveel vocht toe dat de bouten er helemaal in verdrinken. Voeg ook een beetje azijn toe aan het vocht. Zorg ervoor dat het vocht niet begint te koken, gebeurt dit wel zet de temperatuur wat lager. Stoof de hazenbouten op deze manier door tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 82℃

Hazenrugfilet: Dep de filets droog en breng het op smaak met peper en zout. Wrijf de hazenrugfilet in met geperste stukken knoflook. Verwarm de oven voor tot 150℃, doe lekker wat boter in de pan en bak het vlees eerst rondom goudbruin. Plaats de filets vervolgens in de oven en laat ze ongeveer 10 minuten garen.

KonijnenboutBak de konijnenbouten rondom bruin in de pan met olie en een klont roomboter. Plaats ze vervolgens in een ovenschaal en giet het braadvet eroverheen. Laat het garen tot een kerntemperatuur van 65 graden. Dit doe je op een oventemperatuur van 120 graden. Schep tussendoor het braadvet over de bouten. Wanneer de juiste kerntemperatuur is bereikt, voeg je vocht toe tot ze verdrinken. Voeg ook een beetje azijn toe. Stoof de konijnenbouten nu tot een kerntemperatuur van 82 graden. Zorg er wel voor dat het vocht niet begint te koken. Gebeurt dit wel? Verlaag dan de oventemperatuur.

Wat is wild?

Wild ook wel jachtvlees of jachtwild, is het vlees wat afkomstig is van wilde dieren die in vrijheid hebben geleefd.

Welke soorten wild zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten wild. Vederwild zoals fazanten en ander klein gevogelte in het wild. Grofwild, vaak zijn dit hoefdieren zoals herten en zwijnen. En er bestaat haarwild, hiermee bedoelen we konijnen en hazen.

Zelf aan de slag met wild? Bestel het nu!

Wil jij zo snel mogelijk aan de slag met wild? Geniet je optimaal van een smaak met een randje? Koop dan nu je wild bij The Meatlovers! Vragen over ons vlees of je bestelling? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde recepten