4-gangen culinair kerstmenu door Chef Rens

Blog 3 minuten leestijd July 05, 2024
Chef Rens

Even voorstellen...

Ik ben Rens van Toorn en ik ben eigenaar van mijn eigen kleine onderneming, op Instagram genaamd @chef.rens. In 2020 ben ik begonnen met Instagram met de insteek om gewoon lekker eten te maken en dit te delen met vrienden, familie en kennissen. Daarnaast had ik tijd genoeg want alles zat dit jaar op slot.

Inmiddels bijna 3 jaar later is het echt uit de hand gelopen. Ik heb er inmiddels mijn eigen bedrijfje in gemaakt en doe dit nog steeds met passie en veel plezier.

Over mijn gerechten

Alle gerechten die je bij mij op mijn feed vindt, zijn bedacht en gemaakt in mijn eigen keuken, thuis bij mijn ouders in Beusichem. Ik denk dat ik ook wel kan zeggen dat ik een beetje een eigen style heb zowel in opmaak als in smaak van mijn gerechten. Zo gebruik ik veel verse (streek)producten, werk ik graag met bindmiddelen en heb ik een eigen style gecreëerd in het opmaken van gerechten.

Ik hoor vaak van mensen als ze mijn content voorbij zien komen zonder dat er een naam bij staat, dat ze zien dat het van mij is. Dat vind ik altijd leuk om te horen omdat ik juist dat belangrijk vind. Uniek zijn, dat is wat ik steeds maar weer blijf proberen! 

Amuse: Taco met Wagyu Tartaar en Crème van Baharat

IMG_1326

Als hobbykok ben ik echt gek op de meest verse, (h)eerlijke, duurzame maar ook luxeproducten. Dat is zeker wel te zien in deze amuse. Het recept voor het tacodeeg is natuurlijk voor veel meer dan 2 personen. Alleen een kleiner deeg zou ik niet maken omdat dat naar mijn idee minder makkelijk te hanteren is.

In dit recept gebruik ik de Entrecote Kagoshima Wagyu A5+ (BMS12)en Osetra Kaviaar van The Meatlovers.

Voorgerecht: Sousvide Gegaarde Eendenborst met Portsaus en Krokante Aardappel

IMG_1396

Een van de dingen waar ik eigenlijk altijd mee werk is de bereiding techniek sousvide. Dit omdat ik een perfectionist ben, met deze bereik je altijd hetzelfde perfecte resultaat. Je hebt dus contante kwaliteit. Dat zie je dan ook zeker terug in dit voorgerecht.

In dit gerecht gebruik ik de Eendenborstfilet van The Meatlovers.

Tussengerecht: Tataki van Hertenbiefstuk met Aubergine Crème

IMG_1356

Ik probeer steeds weer nieuwe dingen. Dat zie je duidelijk terug in de gerecht. Normaal zie ik altijd tataki van rund. Maar waarom probeer je het niet eens met hert? Echt een aanrader!

Hoofdgerecht: Rouleau van Kwartel met Kwarteljus en Gebakken Spitskool

IMG_1374

Een typisch hoofdgerecht waarvan ik echt vind dat die op je kerstmenu past. Het ziet er niet alleen spectaculair uit maar er zit ook echt een techniek achter! Met dit hoofdgerecht laat jij aan je gasten zien dat jij een lekker kerstmenu kunt koken. In dit gerecht gebruik ik de Kwartel Europa en de Maïskip Frankijk (Label Rouge) van The Meatlover