Franse Maïskip, Muntsaus, Flatbread en Gegrilde Groenten

110 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

IMG_3979

Ingrediënten

Munt-limoensaus

  • 25 gram munt
  • 250 gram griekse yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • sap van 1 limoen
  • limoen rasp
  • scheutje olijfolie
  • zout en peper
  • Overige ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • bierblik of chicken sitter
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • (Libanees) flatbread
  • Bereidingswijze

    1. 1

      Zet de kip op het blik/sitter en smeer in met olie

    2. 2

      Bestrooi de kip met 1001 Nights Rub

    3. 3

      Maak je bbq gereed voor indirect grillen rond de 150ºC /160ºC

    4. 4

      Maak een indirecte zone en zet de kip in de bbq

    5. 5

      Grill de kip voor ongeveer 60 tot 90 minuten, halverwege even keren

    6. 6

      Leg je groenten in de kolen en grill ze tot ze zwartgeblakerd zijn, pel de groenten en in stukken snijden

    7. 7

      Check je kip op kleur, wordt de kip te donker kun je altijd een stukje alufolie over de kip heen trekken ter bescherming

    8. 8

      Houd een kerntemperatuur van 70ºC aan bij de borst en 85ºC in de dij

    9. 9

      Laat de kip een kwartier rusten alvorens je hem gaat aansnijden.

    10. Munt-limoensaus

    11. 1

      Pluk alle muntblaadjes van de takjes en voeg deze samen met alle ingrediënten in een bak/beker

    12. 2

      Gebruik een staafmixer om het tot een gladde massa te mixen

    13. 3

      Voeg zout en peper toe naar smaak

    14. 4

      Koel de saus tot je hem gaat serveren

    15. 5

      * Tip: wil je de saus pittiger maken? voeg dan een spaanse of jalapeno peper toe!

    16. 6

      Dit recept is in samenwerking geschreven met