Zet de kip op het blik/sitter en smeer in met olie
Bestrooi de kip met 1001 Nights Rub
Maak je bbq gereed voor indirect grillen rond de 150ºC /160ºC
Maak een indirecte zone en zet de kip in de bbq
Grill de kip voor ongeveer 60 tot 90 minuten, halverwege even keren
Leg je groenten in de kolen en grill ze tot ze zwartgeblakerd zijn, pel de groenten en in stukken snijden
Check je kip op kleur, wordt de kip te donker kun je altijd een stukje alufolie over de kip heen trekken ter bescherming
Houd een kerntemperatuur van 70ºC aan bij de borst en 85ºC in de dij
Laat de kip een kwartier rusten alvorens je hem gaat aansnijden.
Pluk alle muntblaadjes van de takjes en voeg deze samen met alle ingrediënten in een bak/beker
Gebruik een staafmixer om het tot een gladde massa te mixen
Voeg zout en peper toe naar smaak
Koel de saus tot je hem gaat serveren
* Tip: wil je de saus pittiger maken? voeg dan een spaanse of jalapeno peper toe!
Dit recept is in samenwerking geschreven met