Dit recept is geschreven in samenwerking met
Schil de ananas en bewaar het topje voor de garnering. Snij de vrucht in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Leg 4 plakken in een ovenschaal en giet de rum erbij . Laat dit 30 minuten staan en draai ze daarna even om.
Begin met het aanmaken van de BBQ: deze moet een temperatuur hebben van ongeveer 200 graden Celsius. Laat een skillet heet worden op de BBQ, zodat je de beenham even kan bakken. Het is het lekkerste als deze net niet krokant is.
Gril vervolgens de broodjes even kort. Leg nu de burgers en de ananas op de BBQ en bak ze om en om. Let op: doordat de ananas gemarineerd is in rum, kan het flink gaan vlammen op de grill! Bak zowel de burgers als de ananas in ongeveer 6 minuten gaar. Voor het beste resultaat: regelmatig omdraaien.
Het is nu tijd om te gaan bouwen! Begin met de onderkant van het broodje: besmeer een goeie laag burgersaus. Leg vervolgens de helft van de rucola er bovenop en dan de burger. Na de is het tijd voor de gemarineerde ananas (1 of 2 plakken, naar smaak) en we sluiten af met de gebakken Beenham (hoeveelheid ook naar smaak) en de bovenkant van het broodje.Het is nu tijd om te gaan bouwen! Begin met de onderkant van het broodje: besmeer een goeie laag burgersaus. Leg vervolgens de helft van de rucola er bovenop en dan de burger. Na de is het tijd voor de gemarineerde ananas (1 of 2 plakken, naar smaak) en we sluiten af met de gebakken Beenham (hoeveelheid ook naar smaak) en de bovenkant van het broodje.
Garneer en presenteer met wat extra plakken van de heerlijke in rum gemarineerde ananas. En om het extra tropisch te maken: vergeet het bewaarde topje van de ananas niet
Eet Smakelijk!