Bavette

De bavette is een overheerlijke en malse delicatesse. Dit magere rundvlees uit de flank van de koe is een van de meest gewilde keuzes onder de liefhebbers. Dit komt door de geweldige eigenschappen. Het vlees is namelijk super mals en vol van smaak. De bavette komt perfect tot zijn recht wanneer je het in zijn waarde laat. Geen poespas, gewoon wat peper en zout of een rub erop en je hebt een geweldig lekker stuk vlees. Koop je bavette bij The Meatlovers en ervaar smaaksensaties als nooit tevoren.

De overheerlijke smaak van de bavette

Ben je op zoek naar die perfecte bite? Dan is de bavette jouw type vlees. De botermalse bavette (ook wel vinkenlap of flap meat) is erg smaakvol en zeer geschikt voor de barbecue. Leg de bavette eens op de BBQ met een paar sjalotjes in wat aluminiumfolie, medium rare bakken, gegarandeerd genieten!

bavettesteak bereiden

Recepten

Onze verfijnde soorten, koop nu je bavette

Wij bieden de bavette in meerdere varianten. Allemaal even lekker, mals en vol van smaak. Enkel de beste kwaliteit is goed genoeg! Neem de bavette van de Argentijnse Angus, een krachtig stuk vlees met gegarandeerde malsheid. Kenmerkend van dit soort is dat de runderen ruim 26 maanden in alle vrijheid hebben geleefd. De USA Black Angus is net zo smaakvol, maar heeft ook zo zijn typische kenmerken. Zo is het vlees van deze runderen minimaal 200 dagen graan gevoerd. Hierdoor krijgt het vlees zijn unieke marmering. De kenmerkende malsheid van onze bavette is een waar genot voor de échte vleesliefhebber. Maar er zijn meer varianten, onder meer deze soorten van The Meatlovers doen het erg goed bij de barbecue liefhebbers:

Bavette USA Black Angus Family's Beef

Bekijk ons aanbod

Zo bereid je de bavette op z’n best

Heerlijk zo’n malse bavette, maar hoe bereid je hem op zijn best? Er zijn allerlei manieren om vlees te kruiden, maar voor deze bink geldt: houdt het vooral simpel! Voor de hobby kok  of de barbecue lover is het aan te raden niet veel meer te gebruiken dan peper en zout of een goede rub. Zo komt de bavette het best tot zijn recht. Een bavette bereiden is ook zeker niet moeilijk, hieronder geven we je de beste tips om de bavette op de lekkerste manier klaar te maken.

BBQ-tips voor je bavette

  1. Laat de bavette eerst goed op kamertemperatuur komen. Dit is belangrijk voor de garing van het vlees.
  2. Gaar de bavette indirect tot een kerntemperatuur van 45℃. Dit doe je door een dome temperatuur van ongeveer 120℃ aan te houden.
  3. Laat het vlees even rusten.
  4. Gaar de bavette vervolgens tot een kerntemperatuur van 52℃. Zorg voor een constante temperatuur van 250℃ om dit zo gelijkmatig mogelijk te doen.
  5. Laat het vlees even rusten zodat deze goed op smaak komt.
  6. Vergeet niet om het vlees tegendraads te snijden.

Veelgestelde vragen over de bavette

Klaar om aan de slag te gaan met de bavette? Bestel hem nu

Of je nou een barbecue lover of een hobby-kok bent, voor iedere chef-kok is de bavette een aanrader. Je bavette kopen doe je bij The Meatlovers, want wij hebben het beste vlees! Bestel hem nu en geniet binnen no-time van het beste vlees. Nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Menu