Picanha

Populair in Zuid-Amerika vanwege de rijke smaak en zachte structuur. Dit bijzondere stuk vlees is afkomstig uit het bovenste stuk van de staart van het rund. De picanha kenmerkt zich door een enorme vetkap en rijke marmering, waar het vlees zijn overheerlijke en rijke smaak aan te danken heeft. Bereid je smaakpapillen dus goed voor op een sensatie. Kortom, een stuk vlees wat je zeker een keer geproefd moet hebben. Lees snel verder over onze overheerlijke recepten en verschillende picanha soorten.

Picanha, de smaakvolle BBQ-topper

De picanha is bekend vanwege zijn enorme vetkap, welke zorgt voor een ongeëvenaarde smaak. Het staartgedeelte van het rund, waar de picanha uit gesneden wordt, is maar weinig in beweging. Hierdoor blijft het vlees gedurende het leven van de koe erg soepel. Vandaar dat jouw unieke stuk vlees zo mals als boter is. En dat wil je natuurlijk! Hij is op z’n best wanneer hij dooraderd is met vet. Dat geeft namelijk samen met de vetkap die echte unieke smaak aan de picanha, Hij is niet voor niets een van de meest gekochte vleessoorten voor de barbecue.

Picanha steak

Recepten

Bestel je picanha nu!

De picanha is in veel landen een grote hit vanwege de intens goede smaak. Bestel jouw Wagyu picanha of Black Angus picanha eenvoudig online. Wij bieden een ruim aanbod aan topkwaliteit vlees dat vers geleverd wordt op een dag naar keuze.

Bekijk ons aanbod

Picanha Uruguay Wagyu Charrua Wagyu

Picanha Uruguay Wagyu

Vanaf: 44,99
Prijs per kilo: 45.18
1000 g | 44,99
- +
1200 g | 53,99
- +
1400 g | 61,99
- +
Selecteer gewicht

Picanha Argentinië

Vanaf: 28,99
Prijs per kilo: 29.16
1000 g | 28,99
- +
1200 g | 34,99
- +
1400 g | 40,99
- +
Selecteer gewicht

Zo breng je de picanha het beste op smaak

De picanha kán in de oven, maar wij begeleiden je liever naar de barbecue. De intense, rokerige, volle smaak krijg je alleen door hem goed te laten garen op het hete braairooster in je tuin. De solutie voor een fantastisch kruidige smaak is enkel grof zeezout. Simpel, maar toch een botermalse smaaksensatie. Smeer het zout op de vetkap en laat het goed in de picanha trekken (ongeveer een uur) voordat je start met bereiden. Dit komt ten goede aan de vochtopslag die écht overheerlijk is voor de sappigheid van de picanha!

BBQ-bereidingstips

Om de karakteristieke smaak van de picanha het beste tot zijn recht te laten komen moet je op de juiste manier te werk gaan. De perfecte picanha van de BBQ? Het is zo gedaan met de volgende stappen:

  1. Zorg ervoor dat de picanha eerst op kamertemperatuur is. Hierdoor gaart het vlees beter waardoor het veel beter tot zijn recht komt.
  2. Breng het vlees op smaak met wat peper en zout.
  3. We gaan het vlees via een reverse sear bereiden. Dit betekent dat we eerst op indirecte hitte gaan grillen tot een kerntemperatuur van 45 graden. Hiervoor kun je het beste een dome temperatuur van 120 graden aanhouden.
  4. Verhoog de dome temperatuur vervolgens tot 250 graden. Plaats het vlees op het gedeelte met directe hitte tot deze een kerntemperatuur heeft van 54 graden. Voor rare houden we 49 tot 54 graden aan en medium rare 55 tot 57 graden als kerntemperatuur.
  5. Laat de picanha nog even rusten zodat het heerlijk op smaak komt!

Bereidingstips in de pan

Naast een hele picanha kun je voor dit stuk rundvlees ook kiezen voor een steak. Om jou de beste smaaksensatie te laten beleven geven we hieronder wat bereidingstips;

  1. Laat de picanha eerst op kamertemperatuur komen.
  2. Kruid de steak vooraf naar wens. Omdat het vlees al een rijke en overheerlijke smaak van zichzelf heeft adviseren we enkel een beetje peper en zout.
  3. Bak het vlees aan beide kanten aan op hoog vuur. Voor een medium-rare garing is een temperatuur van 55 tot 57 graden nodig.
  4. Draai het vlees nooit om met een vork. Hierdoor prik je het vlees ‘lek’ en verliest het zijn sappen tijdens het bakken.
  5. Laat het vlees even rusten voordat het geserveerd wordt.

Veelgestelde vragen over de picanha

De lekkerste picanha kopen? Dat doe je hier bij The Meatlovers!

Geen twijfel meer mogelijk, jij wilt zo snel mogelijk die barbecue aansteken! De picanha ligt namelijk al op je te wachten. Bestel hem nu snel en bekijk ook eens onze overige smaakvolle vleestoppers! Meer informatie nodig? Neem dan contact op met ons team.

Menu