Picanha

Populair in Zuid-Amerika vanwege de rijke smaak en zachte structuur. Dit bijzondere stuk vlees is afkomstig uit het bovenste stuk van de staart van het rund. Hierdoor ook wel het staartstuk genoemd. De picanha kenmerkt zich door een mooie grote vetkap en rijke marmering, waar het vlees zijn overheerlijke en rijke smaak aan te danken heeft. Bereid je smaakpapillen dus goed voor op een smaaksensatie. Ook is het opvallend dat het stuk vlees vaak een driehoekige vorm heeft. Kortom, een stuk vlees dat je zeker een keer geproefd moet hebben en dat keer op keer voor een onvergetelijke ervaring zorgt.

Picanha, de smaakvolle BBQ-topper

De picanha is bekend vanwege zijn mooie grote vetkap, welke zorgt voor een ongeëvenaarde smaak. Het staartgedeelte van het rund, waar de picanha uit gesneden wordt, is maar weinig in beweging. Hierdoor blijft het vlees gedurende het leven van de koe erg soepel. Vandaar dat jouw unieke stuk vlees zo mals als boter is. En dat wil je natuurlijk! Hij is op z’n best wanneer hij dooraderd is met vet. Dat geeft namelijk samen met de vetkap die echte unieke smaak aan de picanha, Hij is in ieder geval niet voor niets een van de meest gekochte vleessoorten voor de barbecue.

Picanha steak

Bekijk ons aanbod

Zo breng je de picanha het beste op smaak

De picanha kán in de oven, maar wij begeleiden je ook graag naar de barbecue. De intense, rokerige, volle smaak krijg je alleen door hem goed te laten garen op het hete braairooster in je tuin. De solutie voor een fantastisch kruidige smaak is enkel grof zeezout. Simpel, maar toch een botermalse en volle smaaksensatie. Snijd de vetlaag kruislings in. Smeer het zout op de vetkap en laat het goed in de picanha trekken (bij voorkeur een uur) voordat je kunt bereiden. Dit komt ten goede aan de vocht in de buitenkant en de vetkap. Hierdoor zul je een betere korst creëren en de vetkap krokanter krijgen. Uiteraard hebben we 1 gezamenlijk doel en dat is genieten van een onwijs lekker stuk rundvlees.

BBQ-bereidingstips

Om de karakteristieke smaak van de picanha het beste tot zijn recht te laten komen moet je op de juiste manier te werk gaan. De perfecte picanha van de BBQ? Het is zo gedaan met de volgende stappen:

 1. Zorg ervoor dat het vlees eerst op kamertemperatuur is. Dit is erg belangrijk Hierdoor gaart het vlees beter in een geheel. Hierdoor zal de garing op verschillende plaatsen in het vlees hetzelfde zijn.
 2. Snijd de vetkap kruislings in. Hierdoor zal de vetkap krokanter worden en zal het vlees zijn vorm goed behouden tijdens de bereiding.
 3. Breng het vlees op smaak met wat peper en zout.
 4. We gaan het vlees via een reverse sear bereiden. Dit betekent dat we eerst op indirecte hitte gaan grillen tot een kerntemperatuur van 45 graden. Hiervoor kun je het beste een dome temperatuur van 120 graden aanhouden.
 5. Verhoog de dome temperatuur vervolgens tot 250 graden. Plaats het vlees op het gedeelte met directe hitte tot deze een kerntemperatuur heeft van 54 graden. Voor rare houden we 49 tot 54 graden aan en medium rare 55 tot 57 graden als kerntemperatuur.
 6. Laat de picanha nog even rusten zodat het heerlijk op smaak komt! Bij de reverse sear bereiding is het geen probleem om de picanha slechts heel even kort te laten rusten.

Veelgestelde vragen over de picanha

Recepten

Verschillende soorten picanha

Wij van The Meatlovers bieden graag een ruim assortiment aan, ook voor de picanha hebben wij die.
In ons assortiment bieden wij de volgende soorten picanha aan, deze komen ook in steak vorm.

 1. Picanha Uruguay Wagyu
 2. Picanha Argentinië Brangus
 3. Picanha Australië Black Angus
 4. Picanha USA Black Angus
 5. Picanha Uruguay Angus

Het voordeel van een hele picanha is dat je zelf bepaald wat je ermee doet. Je kan hem in zijn geheel bereiden, zelf in steaks snijden voor of na bereiding. Op deze manier ben jij de baas en bepaal jij hoe en wat er met het vlees gebeurt. Ook ideaal voor een grote BBQ zo kan namelijk iedereen het formaat steak eten waar hij of zij gelukkig van wordt. Zo kunnen ook de mensen die houden van dunnen plakken genieten.

Picanha Steal Bereid Gesneden

De lekkerste picanha kopen? Dat doe je hier bij The Meatlovers!

Geen twijfel meer mogelijk, jij wilt zo snel mogelijk die barbecue aansteken! De picanha ligt namelijk al op je te wachten. Bestel hem nu snel en bekijk ook eens onze overige smaakvolle vleestoppers! Meer informatie nodig? Neem dan contact op met ons team.

Menu