Snijd de sucade in blokjes van ongeveer 2-3 centimeter.
Smelt in een ruime stoofpan een klontje boter.
Bak het vlees (in meerdere beurten) op hoog vuur rondom goudbruin. Kruid het vlees tijdens het bakken met wat peper en zout.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen, pel en plet de knoflook.
Haal het vlees uit de pan en stoof de uien en knoflook in de pan.
Voeg de rode wijn toe aan de pan als de uien mooi zacht zijn.
Snijd de tomaten in halve stukken en voeg deze toe aan de stoofpot.
Voeg laurier, kaneel, oregano, tijm, rozemarijn, azijn, honing en fond toe aan de stoofpot.
Breng het geheel aan de kook en laat 2 uur zachtjes pruttelen.
Proef of het vlees gaar is en breng op smaak met nog wat peper en zout.
Bind de saus met maïzena tot deze de gewenste dikte heeft.
Snijd de ingrediënten van de Griekse salade en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
Kook de rijst gaar.
Serveer de Griekse Stoofschotel (Stifado) met de Griekse salade en rijst.
Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt voor The Meatlovers door KrisKookt.be.