Stifado: Griekse Stoofschotel van Black Angus Sucade
120 minuten
5 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
Ingrediënten Griekse Stoofschotel:
- 3 grote uien
- 700g tomaten
- 1 teentje knoflook
- 3 blaadjes laurier
- 1 kaneelstok
Meer
Ingrediënten Griekse Salade:
- 2 komkommers
- 4 tomaten
- 2 pakjes feta
- 1 rode ui
- 200 g olijven
Meer
Bereidingswijze
Bereidingswijze Griekse Stoofschotel:
- Snijd de sucade in blokjes van ongeveer 2-3 centimeter.
- Smelt in een ruime stoofpan een klontje boter.
- Bak het vlees (in meerdere beurten) op hoog vuur rondom goudbruin. Kruid het vlees tijdens het bakken met wat peper en zout.
- Snijd ondertussen de uien in halve ringen, pel en plet de knoflook.
- Haal het vlees uit de pan en stoof de uien en knoflook in de pan.
- Voeg de rode wijn toe aan de pan als de uien mooi zacht zijn.
- Snijd de tomaten in halve stukken en voeg deze toe aan de stoofpot.
- Voeg laurier, kaneel, oregano, tijm, rozemarijn, azijn, honing en fond toe aan de stoofpot.
- Breng het geheel aan de kook en laat 2 uur zachtjes pruttelen.
- Proef of het vlees gaar is en breng op smaak met nog wat peper en zout.
- Bind de saus met maïzena tot deze de gewenste dikte heeft.
- Snijd de ingrediënten van de Griekse salade en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
- Kook de rijst gaar.
- Serveer de Griekse Stoofschotel (Stifado) met de Griekse salade en rijst.
- Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt voor The Meatlovers door KrisKookt.be.