Het lijkt erop dat je jouw favorieten stukken vlees nog niet gekozen hebt!
De herfst is nu echt begonnen en dat merk je meteen aan het weer: de dagen worden korter, kouder en natter. Dat betekent helaas dat het échte BBQ-seizoen is afgelopen, maar niet getreurd ook in de herfst kun je de lekkerste gerechten op de BBQ bereiden. Wij vertellen je in deze blog hoe je dit kunt doen met het lekkerste vlees, dus lees vooral verder.
De herfst lijkt misschien niet het beste seizoen voor een BBQ en wij snappen heel goed waarom veel mensen dit denken, maar ook in dit seizoen kan de BBQ uit de schuur worden gehaald om heerlijk vlees te bereiden. Want laten we eerlijk zijn het is natuurlijk zonde om de BBQ een half jaar in de schuur te laten staan terwijl je er nog zo veel lekkers op kan maken. De zomer is natuurlijk perfect om tot laat te tafelen, maar ook in de herfst kun je met de juiste aanpak genoeg sfeer en comfort creëren en heerlijk eten bereiden. Zeker met een overkapping of een ander beschutte plek zit je al snel goed als het buiten regent en waait, maar je kan natuurlijk ook altijd het heerlijk bereide vlees binnen opeten. Want we weten allemaal dat vlees van de BBQ altijd net wat lekkerder smaakt.
Nu heb je misschien in de herfst geen zin om gerechten te bereiden die maar kort op de BBQ gaan. Dit betekent vooral dat dit de kans is om low and low gerechten op de BBQ of een heerlijke stoofpot te bereiden. Dit zijn toch meer de gerechten waar je iets minder omkijken naar hebt, waardoor je niet de hele tijd in de kou hoeft te staan. Je laat de BBQ gewoon het werk voor je doen!
Enkele tips om een leuke BBQ te organiseren:
Zoals al eerder gezegd ga je in de herfst het liefst voor low and slow gerechten zodat je niet de hele tijd in de kou hoeft te staan. Nu zullen we dan ein-de-lijk vertellen welke stukken vlees het beste bij de herfst passen:
Zoals al eerder gezegd ga je in de herfst het liefst voor low and slow gerechten zodat je niet de hele tijd in de kou hoeft te staan. Nu zullen we dan ein-de-lijk vertellen welke stukken vlees het beste bij de herfst passen:
In de herfst wil je net iets sterkere smaken bij je gerechten dan in de zomer, zeker omdat je vooral low and slow gerechten zal gaan bereiden.
Rubs en marinade
Je kunt echt heel veel kanten op met rubs en marinade, maar we geven jullie een aantal voorbeelden waarmee je eigenlijk nooit de mist in kunt gaan:
Nu draait een herfst BBQ niet alleen om eten, maar ook om sfeer. Als je binnen eet dan kan je het natuurlijk opmaken zoals jij altijd doet, maar als je buiten gaat eten, dan is het belangrijk om nog net wat meer sfeer te creëren waar je extra aandacht legt op meer warmte. Denk bijvoorbeeld aan dekentjes en kussens, een terrasverwarmer of zelfs een vuurkorf. Of denk aan warme dranken zoals een Irish coffee, een herfstbok of rode wijn.
Met deze tips en ons heerlijke kwaliteitsvlees weten we zeker dat iedereen kan genieten van een heerlijke BBQ avond, ook al is het herfst. Dus wij zouden zeggen: steek aan dat vuur!