Wanneer je voor zo’n exclusieve steak gaat, dan wil je natuurlijk wel verzekerd zijn van de beste kwaliteit. Daarom heeft The Meatlovers alleen het beste Wagyu vlees voor jou geselecteerd! Lees snel verder en leer alles over de kwaliteit, smaak en krijg de beste bereidingstips!
Wagyu is dus de benaming voor het runder ras. In ons assortiment bieden we onder andere Uruguayaanse Wagyu aan. De runderen hebben een raszuiverheid van minimaal 75% en een AUS Meat marbling score van 6-7. Dit betekent dat het één van de betere kwaliteit Wagyu soorten is. Hoe hoger de marbling score en raszuiverheid, hoe beter de smaak!
Het vlees ondergaat een strenge keuring, waardoor wij de kwaliteit van het pronkstuk kunnen waarborgen. Uiteraard hebben wij van The Meatlovers het perfecte Wagyu vlees voor je geselecteerd, zodat je deze in onze webshop kunt bemachtigen. Laat je verrassen door dit fantastische vlees!
Rechtstreeks uit Japan, bieden wij hoogste kwaliteit Japans Wagyu aan. Namelijk: Wagyu A5+ BMS12. De Japanese Meat Grading Association classificeert het Wagyu vlees van A1 tot A5, waarbij A5 de hoogste score is. De marmering van ons Wagyu A5 wordt gemeten met een BMS score tussen de 1 en 12, waarbij 12 het hoogst haalbare is. Deze standaarden worden beschermd door de Japanase Meat Grading Association.
Ons Japanse Wagyu is afkomstig uit Kagoshima, het meest zuidelijke deel uit Japan. Het klimaat is hier zachter dan het noordelijke Japan. Meer weten over onze Wagyu producten? De blog Japanse Wagyu! Alles wat je erover moet weten geeft je alle informatie die je nodig hebt!
Zoals gezegd is Wagyu vlees van erg hoge kwaliteit. Wagyu vlees kan je op verschillende manieren bereiden en wanneer dit goed gebeurd, heb je een echte smaaksensatie in handen. Zo kan je bijvoorbeeld het vlees bereiden in de pan of op een BBQ.
Wagyu rundvlees komt in eenvoud het beste tot zijn recht. Je kunt een Wagyu steak dan ook het best bakken als normale biefstuk. Maar hoe doe je dat ook alweer?
Voor de bereiding van Wagyu vlees op de BBQ is een reverse sear aanbevolen. In dit geval begin je met dezelfde stappen als het bereiden van Wagyu vlees in de pan. Zo haal je eerst het vlees uit de koelkast, laat je op temperatuur komen en kan je deze op smaak brengen mocht je dit willen.
Vervolgens zorg je ervoor dat je de BBQ op een dome hitte van 120 graden indirecte hitte zet. Het vlees leg je op de BBQ en zorg je ervoor dat deze een kerntemperatuur van 45 graden krijgt. Zet het vlees daarna door tot een directe hitte en een dome hitte van 250 graden en een kerntemperatuur van 52 graden. Als je een ribeye rare wilt eten dan houdt je een kerntemperatuur tussen de 49 en 54 graden aan, voor een medium rare 55-57 graden en medium 57 graden en hoger.
We raden aan om ons Japanse Wagyu in de pan te bereiden. Dit zijn dunne steaks dus deze hebben in de pan binnen no-time het juiste resultaat.
Er is geen algemene bereidingswijze voor al het Wagyu vlees. Daarom geven we wat tips die van toepassing zijn voor alle producten en bereidingswijzen.
Alle Wagyu producten van The Meatlovers zijn afkomstig van Wagyu runderen. Deze runderen zijn afkomstig van de gerenommeerde veeteelt regio’s van Uruguay. Kenmerkend voor de Charrua Wagyu is bijvoorbeeld dat zij minimaal 300 dagen graan gevoerd en hormoonvrij zijn. Door de intensieve marmering heeft het vlees een superieure kwaliteit. Daarnaast bieden wij de hoogste kwaliteit Japans Wagyu aan. Met een hoge marmering score, heeft dit vlees ontzettend veel smaak en een unieke malsheid.
Wil je dit zelf uitproberen? Bestel dan een van onze Wagyu producten en probeer het uit!
Verschillende Wagyu-rassen zijn het beroemde Japanse Kobe-rund, dat bekendstaat om zijn intense marmering, boterachtige textuur en unieke umami-smaak. Het Wagyu uit Zuid-Amerika wordt gewaardeerd om zijn rijke smaak, malsheid en sappigheid, terwijl het Australische Wagyu hoogwaardig vlees produceert met een rijke, malse en smaakvolle steak.
Uruguayaanse Wagyu wordt dan weer gekenmerkt door zijn uitstekende marmering, sappigheid en delicate smaak. De veestapel in Uruguay wordt zorgvuldig gefokt en geniet van ruime weidegronden, waardoor de runderen vrij kunnen grazen en een natuurlijk dieet van gras kunnen volgen. Dit draagt bij aan de kwaliteit en het karakteristieke smaakprofiel van het vlees.