Wagyu bestellen bij The Meatlovers

Het is niet meer weg te denken van de menukaart en ook thuis in de keuken heeft Wagyu inmiddels zijn intrede gemaakt. De Wagyu steak behoort tot de absolute top van de biefstukken en heeft een luxe en exclusief karakter. Dat heeft hij ook absoluut verdiend! De marmeringsgraad, structuur en unieke smaak maken de Wagyu steak écht anders dan anderen. Wanneer je voor zo’n exclusieve steak gaat, dan wil je natuurlijk wel verzekerd zijn van de beste kwaliteit. Daarom heeft The Meatlovers alleen het beste Wagyu vlees voor jou geselecteerd! Lees snel verder en leer alles over de kwaliteit, smaak en krijg de beste bereidingstips!

Topkwaliteit uit Zuid-Amerika? Bestel dan je Wagyu vlees online bij The Meatlovers!

Wagyu is dus de benaming voor het runder ras. In ons assortiment bieden we Uruguayaanse Wagyu aan. De runderen hebben een raszuiverheid van minimaal 75% en een AUS Meat marbling score van 6-7. Dit betekent dat het één van de betere kwaliteit Wagyu soorten is. Hoe hoger de marbling score en raszuiverheid, hoe beter de smaak!

Het vlees ondergaat een strenge keuring, waardoor wij de kwaliteit van het pronkstuk kunnen waarborgen. Uiteraard hebben wij van The Meatlovers het perfecte Wagyu vlees voor je geselecteerd, zodat je deze in onze webshop kunt bemachtigen. Laat je verrassen door dit fantastische vlees!

Alles over ons Japanse Wagyu

Rechtstreeks uit Japan, bieden wij hoogste kwaliteit Japans Wagyu aan. Namelijk: Wagyu A5. De letter A is een  De marmering van ons Wagyu A5 wordt gemeten met een BMS score tussen de 1 en 12, waarbij 12 het hoogst haalbare is. Deze standaarden worden beschermd door de Japanase Meat Grading Association.

Ons Japanse Wagyu is afkomstig uit Kagoshima, het meest zuidelijke deel uit Japan. Het klimaat is hier zachter dan het noordelijke Japan. Meer weten over onze Wagyu producten? De blog Japanse Wagyu! Alles wat je erover moet weten geeft je alle informatie die je nodig hebt!

Manieren om Wagyu te bereiden

Zoals gezegd is Wagyu vlees van erg hoge kwaliteit. Wagyu vlees kan je op verschillende manieren bereiden en wanneer dit goed gebeurd, heb je een echte smaaksensatie in handen. Zo kan je bijvoorbeeld het vlees bereiden in de pan of op een BBQ. 

Wagyu bereiden in de pan

Wagyu rundvlees komt in eenvoud het beste tot zijn recht. Je kunt een Wagyu steak dan ook het best bakken als normale biefstuk. Maar hoe doe je dat ook alweer?

  • Allereerst haal je het Wagyu vlees uit de koelkast en laat je deze op kamertemperatuur komen. Je kan het vlees op smaak brengen met wat zout en peper, maar het heeft dankzij zijn hoge marmering score weinig toevoegingen nodig.
  • Wanneer het vlees op kamertemperatuur is gekomen kan je wat boter in de pan laten smelten. Bak het vlees vervolgens ongeveer 2-3 minuten per kant goudbruin. 2-3 minuten is het gemiddelde wat wij aanhouden voor een medium rare resultaat. Let op: de bereidingstijd is afhankelijk van de dikte van de steak.
  • Als je het vlees gebakken hebt, pak je het vlees in met aluminiumfolie en laat je deze even rusten om tot de perfecte smaak te komen. Na ongeveer 3 minuten is de steak klaar om te serveren en kan je genieten van jouw exclusieve Wagyu steak!

Wagyu bereiden op de BBQ

Voor de bereiding van Wagyu vlees op de BBQ is een reverse sear aanbevolen. In dit geval begin je met dezelfde stappen als het bereiden van Wagyu vlees in de pan. Zo haal je eerst het vlees uit de koelkast, laat je op temperatuur komen en kan je deze op smaak brengen mocht je dit willen.

Vervolgens zorg je ervoor dat je de BBQ op een dome hitte van 120 graden indirecte hitte zet. Het vlees leg je op de BBQ en zorg je ervoor dat deze een kerntemperatuur van 45 graden krijgt. Zet het vlees daarna door tot een directe hitte en een dome hitte van 250 graden en een kerntemperatuur van 52 graden. Als je een ribeye rare wilt eten dan houdt je een kerntemperatuur tussen de 49 en 54 graden aan, voor een medium rare 55-57 graden en medium 57 graden en hoger. 

We raden aan om ons Japanse Wagyu in de pan te bereiden. Dit zijn dunne steaks dus deze hebben in de pan binnen no-time het juiste resultaat.

Bereidingstips

Er is geen algemene bereidingswijze voor al het Wagyu vlees. Daarom geven we wat tips die van toepassing zijn voor alle producten en bereidingswijzen.

  1. Laat het vlees altijd eerst op kamertemperatuur komen. Door het vlees niet direct uit de koeling op de BBQ of in de pan te plaatsen kan het veel beter garen.
  2. De juiste kerntemperatuur is essentieel voor de ultieme smaakbeleving. Daarbij is het veel nauwkeuriger om via temperatuur te meten dan via bereidingstijd. Bij al onze producten vind je per bereidingswijze en garing de juiste kerntemperatuur. Door een goede kernthermometer te gebruiken, kan je de kerntemperatuur goed meten en kan jij ervoor zorgen dat de juiste gaarheid bereikt. 
  3. In de meeste gevallen is alleen een beetje zout en peper genoeg om Wagyu vlees op smaak te brengen. Door de hoge kwaliteit heeft het namelijk al een geweldige smaak van zichzelf. Wil je weten hoe je ons Wagyu vlees kunt omtoveren tot een gerecht van hoge kwaliteit? Bekijk dan onze overheerlijke recepten.

Welk soort Wagyu vlees levert The Meatlovers?

Alle Wagyu producten van The Meatlovers zijn afkomstig van Wagyu runderen. Deze runderen zijn afkomstig van de gerenommeerde veeteelt regio’s van Uruguay. Kenmerkend voor de Charrua Wagyu is bijvoorbeeld dat zij minimaal 300 dagen graan gevoerd en hormoonvrij zijn. Door de intensieve marmering heeft het vlees een superieure kwaliteit. Daarnaast bieden wij de hoogste kwaliteit Japans Wagyu aan. Met een hoge marmering score, heeft dit vlees ontzettend veel smaak en een unieke malsheid.

Wil je dit zelf uitproberen? Bestel dan een van onze Wagyu producten en probeer het uit!

Verschillende Wagyu-rassen

Verschillende Wagyu-rassen zijn het beroemde Japanse Kobe-rund, dat bekendstaat om zijn intense marmering, boterachtige textuur en unieke umami-smaak. Het Wagyu uit Zuid-Amerika wordt gewaardeerd om zijn rijke smaak, malsheid en sappigheid, terwijl het Australische Wagyu hoogwaardig vlees produceert met een rijke, malse en smaakvolle steak.

Uruguayaanse Wagyu wordt dan weer gekenmerkt door zijn uitstekende marmering, sappigheid en delicate smaak. De veestapel in Uruguay wordt zorgvuldig gefokt en geniet van ruime weidegronden, waardoor de runderen vrij kunnen grazen en een natuurlijk dieet van gras kunnen volgen. Dit draagt bij aan de kwaliteit en het karakteristieke smaakprofiel van het vlees.

Gerelateerde recepten