• V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Filet Mignon

  Filet mignon: een waar pareltje in de wereld van rundvlees

  Filet mignon staat bekend als een van de meest delicate en malse stukken vlees die je kunt vinden. Het wordt gesneden uit de lende van het rund en is geliefd om zijn verfijnde smaak en botermalse textuur. Wat filet mignon onderscheidt van andere rundvleessoorten, is de afwezigheid van grote vetadertjes en de gelijkmatige marmering die het vlees een bijzondere zachtheid en sappigheid geeft. Deze prachtige snit is afkomstig uit een spier die door het gebrek aan inspanning in het rund bijzonder mals en zacht blijft.

  Bekijk onze filet mignon

  Onze verschillende soorten filet mignobestel je online

  Van klassieke bereidingen zoals "Steak au Poivre" tot elegante gerechten zoals "Beef Wellington", filet mignon speelt de hoofdrol in vele creaties over de hele wereld. Het is een uitnodiging om te genieten van een buitengewone smaakbeleving en om te genieten van de delicate nuances van dit heerlijke stuk vlees.

  Bereiden in de pan

  • Laat de filet mignon op kamertemperatuur komen en dep het vlees droog met keukenpapier. Breng op smaak met zout en peper.

  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie of boter toe om de pan lichtjes te bedekken.

  • Leg de filet mignons voorzichtig in de hete pan en laat ze ongestoord bakken. Voor een medium-rare resultaat, bak ze ongeveer 4-5 minuten aan elke kant. Pas de baktijd aan naar jouw voorkeur van gaarheid.

  • Draai de filet mignons slechts één keer om. Gebruik een tang om ze voorzichtig om te draaien en voorkom dat je met een vork in het vlees prikt, want dit kan de sappen uit het vlees verliezen.

  • Voeg eventueel aromatische ingrediënten toe aan de pan, zoals gehakte knoflook, takjes verse kruiden (zoals tijm of rozemarijn) of een klontje boter om de smaak te versterken.

  • Haal de filet mignons uit de pan en laat ze rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich herverdelen in het vlees en het extra mals blijft.

  • Laat de filet mignon enkele minuten rusten voordat je het serveert. Dit helpt de sappen te behouden en het vlees nog malser te maken.

  • Snijd de filet mignon in plakjes en serveer het op warme borden. Je kunt het vlees serveren met een bijpassende saus, zoals een rode wijnsaus of een romige peperjus.

  Bereiden op de BBQ

  • Haal de filet mignons ongeveer 30 minuten voor het grillen uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Dep ze droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper.

  • Verwarm de barbecue voor op medium tot hoog vuur. Zorg voor een directe en een indirecte grilzone.

  • Vet het grilloppervlak lichtjes in met olie om te voorkomen dat het vlees blijft plakken.

  • Plaats de filet mignons op de directe grilzone van de barbecue en sluit het deksel. Gril ze aan elke kant gedurende 2-3 minuten om een mooie korst te krijgen.

  • Verplaats de filet mignons naar de indirecte grilzone en gril ze verder tot de gewenste gaarheid is bereikt. Gebruik een vleesthermometer om de interne temperatuur te controleren. Voor een medium-rare resultaat moet de temperatuur ongeveer 55-57°C zijn.

  • Haal de filet mignons van de barbecue en laat ze enkele minuten rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Dit helpt de sappen in het vlees te behouden en zorgt voor een malser resultaat.

  • Snijd de filet mignons in plakjes en serveer ze op warme borden. Je kunt het vlees serveren met een bijpassende saus, zoals een romige champignonsaus of een kruidenboter.

  Verschillende soorten Filet Mignon

  In ons assortiment bieden wij de volgende soorten filet mignon:

  Classic Filet Mignon

  Dit is de meest bekende en traditionele vorm van filet mignon. Het is een dik gesneden stuk rundvlees afkomstig van het midden van de ossenhaas. Het wordt vaak gebakken of gegrild en geserveerd met een saus naar keuze.

  Medaillons

  Medaillons zijn dun gesneden plakjes filet mignon. Ze worden meestal snel gebakken of gegrild en kunnen worden geserveerd als individuele porties of als onderdeel van een gerecht, zoals medaillons met champignonsaus.

  Tournedos

  Tournedos is een Franse term die verwijst naar een rond, compact stuk filet mignon. Het wordt vaak omwikkeld met spek om het extra smaak en sappigheid te geven. Tournedos worden meestal gegrild of gebakken en geserveerd met een saus, zoals bearnaisesaus.

  Chateaubriand

  Chateaubriand is een luxe bereiding van filet mignon. Het is een dik gesneden stuk vlees, meestal gesneden uit het dikste deel van de ossenhaas. Chateaubriand wordt vaak gegrild of gebraden en geserveerd met een rijke saus, zoals een rode wijnsaus.

  Rossini

  Rossini is een elegante bereiding van filet mignon, vernoemd naar de beroemde componist Gioachino Rossini. Het combineert filet mignon met foie gras en truffels. Het vlees wordt gebakken of gegrild en geserveerd met een rijke saus en truffelboter.