Wagyu, een exclusief soort vlees

Het woord Wagyu is samengevoegd uit ‘Wa’ (wat Japan betekent) en ‘gyu’ (wat rund betekent). Het vlees is bekend geworden vanwege zijn excentrieke, uitstekende kwaliteit. Wagyu is dan ook kostbaar, maar dan heb je wel wat! Het vlees is dankzij de marmering heel erg mals. De marmering wordt gemeten middels een internationaal bepaalde score. Hoe hoger de score hoe beter de kwaliteit van het vlees.

Daarbij heeft Wagyu vlees echt een onderscheidende smaak. Van overheerlijk ribeye tot een zeer malse bavette. Wij bieden de lekkerste recepten voor onze Wagyu producten.

Topkwaliteit uit Zuid-Amerika, bestel je Wagyu vlees online

Wagyu is dus de benaming voor het runder ras. In ons assortiment bieden we Uruguayaanse Wagyu aan. De runderen hebben een raszuiverheid van minimaal 75% en een AUS Meat marbling score van 6-7. Dit betekent dat het één van de betere kwaliteit Wagyu soorten is. Hoe hoger de marbling score en raszuiverheid, hoe beter de smaak!

Het vlees ondergaat een strenge keuring, waardoor wij de kwaliteit van het pronkstuk kunnen waarborgen. Uiteraard hebben wij van The Meatlovers het perfecte Wagyu vlees voor je geselecteerd, zodat je deze in onze webshop kunt bemachtigen. Laat je verrassen door dit fantastische vlees!

Om zeker te zijn van topkwaliteit en verse producten, bestel je jouw echte Wagyu vlees bij de The Meatlovers. Wij garanderen dat we jouw bestelling vers bij je afleveren!

Wagyu voor de échte vleesliefhebbers

Naast steaks bieden we ook diverse andere topkwaliteit Wagyu producten aan. Van burgers tot picanha. Wagyu is dus niet enkel een biefstuk of steak. Het overheerlijke vlees heeft nog veel meer te bieden. Doordat het vlees goed gemarmerd is, is het erg machtig en raak je op een fijne manier verzadigd. Bij Wagyu gaat het echt om de pure smaaksensatie. Je hoeft het vlees dus niet extra vol te smeren met kruiden om te genieten van een absolute smaakbeleving. Bak het Wagyu vlees clean & simple en het wordt gegarandeerd genieten!

Voor in de pan

Wagyu rundvlees komt in eenvoud het beste tot zijn recht. Je kunt een Wagyu steak dan ook het best bakken als normale biefstuk. Hoe zat dat ook alweer?

  1. Laat het Wagyu vlees op kamertemperatuur komen en breng ‘m eventueel op smaak met wat zout en peper.
  2. Smelt wat boter in een pan.
  3. Bak het vlees in 2 tot 3 minuten per kant goudbruin voor een medium-rare resultaat.
  4. Leg het Wagyu vlees onder een vel aluminiumfolie en laat het vervolgens even rusten om tot de perfecte smaak te komen.
  5. Geniet van een exclusieve Wagyu steak.

Bereidingstips

Er is geen algemene bereidingswijze voor al het Wagyu vlees. Daarom geven we wat tips die van toepassing zijn voor alle producten en bereidingswijze.

  1. Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen. Door het vlees niet direct uit de koeling op de BBQ of in de pan te plaatsen kan het veel beter garen.
  2. De juiste kerntemperatuur is essentieel voor de ultieme smaakbeleving. Daarbij is het veel nauwkeuriger om via temperatuur te meten dan via bereidingstijd. Bij al onze producten vind je per bereidingswijze en garing de juiste kerntemperatuur. Voor nog een uitgebreider advies verwijzen we je graag naar onze kerntemperaturentabel.
  3. In de meeste gevallen is alleen een beetje zout en peper genoeg om Wagyu vlees op smaak te brengen. Door de hoge kwaliteit heeft het namelijk al een geweldige smaak van zichzelf. Daarnaast kun je altijd gebruik maken van een van onze overheerlijke recepten.

Wat is Wagyu?

Wagyu is een rundersoort dat oorspronkelijk afkomstig is uit Japan. Wa staat namelijk voor Japan en Gyu voor rund/koe. Het is zeer exclusief rundvlees, dat tegenwoordig ook in andere delen van de wereld gemaakt wordt. Wij bieden Wagyu uit zowel Uruguay als Japanse A5 wagyu.

Hoe weet je of het echt Wagyu is?

Echt Wagyu vlees onderscheidt zich in smaak en structuur. Hoe beter de marmering en de botermalse smaak, hoe beter het vlees. Echt Wagyu vlees wordt alleen geleverd door specialisten.

Welk soort Wagyu vlees levert The Meatlovers?

Alle Wagyu producten van The Meatlovers zijn afkomstig van Wagyu runderen. Deze runderen zijn afkomstig van de gerenommeerde veeteelt regio’s van Uruguay. Kenmerkend voor de Charrua Wagyu is bijvoorbeeld dat zij minimaal 300 dagen graan gevoerd en hormoonvrij zijn. Door de intensieve marmering heeft het vlees een superieure kwaliteit.