Ossenhaas

De ossenhaas, een klassiek stuk vlees van het rund. Vol van smaak, afkomstig van de achtervoet van de koe, aan de binnenkant van de ruggenwervels. Doordat de koe daar weinig mee beweegt, blijft de ossenhaas erg mals. Hoe luier de spier, hoe malser het vlees. Lees snel verder voor de beste bereidingstips van onze chef-koks en breng de restaurantervaring thuis.

De verschillende delen van de ossenhaas

Van een hele ossenhaas worden verschillende delen gebruikt. Zo snijden we van het dunste gedeelte ossenhaaspuntjes. Deze worden veelal gebruikt in wok gerechten.

De tournedos is wellicht het meest heerlijke en malse deel van de ossenhaas. Dit deel wordt gesneden uit het dikke deel van de spier. Meer om van te genieten dus en overheerlijk met bijvoorbeeld een pittige kruidensaus.

De chateaubriand komt uit de kop van de ossenhaas en heeft vele mogelijkheden tot variatie in recepten. In ons assortiment vind je de chateaubriand van Uruguayaanse Wagyu.

In het Nederlands noemen we het de biefstuk van de haas, maar onder vele bekend als de Franse filet mignon. Mignon is Frans voor ‘schattig’ en dat is hij dan ook, niet zwaar, gewoon perfect. Een superieur stuk vlees zonder vet dat smelt in de mond.

Een klassieke smaak vol puurheid

Bij de gedachte aan ossenhaas loopt bij menig mens het water in de mond. Logisch, want dit malse en sappige stuk rundvlees is ongeëvenaard. Van hele ossenhaas op de BBQ tot een overheerlijke tournedos in de pan. Door de veelzijdigheid zijn er dan ook tal van overheerlijke recepten beschikbaar. Zelfs de combinatie met pasta is mogelijk. Een heerlijke tagliatelle met ossenhaas, spinazie en brie. Of voor tijdens de feestdagen een malse en robuuste beef wellington. Bekijk deze en nog meer overheerlijke recepten hieronder!

Ossenhaas Tournedos Argentinië Evita's Choice

Recepten

Ons aanbod

Vind bij The Meatlovers eenvoudig jouw favoriet. Onze ossenhaas wordt uitvoerig gecontroleerd en gekeurd door specialisten. Hierdoor ben jij verzekerd van de beste kwaliteit wat je ook direct proeft. Wij hebben ossenhaas uit Australië, Argentinië en de USA. Allemaal even verrassend en smaakvol. Kies je voor Wagyu of ga je voor overheerlijke Black Angus? Aan watertanden ontkom je niet. Daar zorgen we bij The Meatlovers voor. Bestel je ossenhaas eenvoudig online!

Entrecote Uruguay Wagyu Charrua Wagyu

Koop nu je ossenhaas

Dit is hoe je de ossenhaas de perfecte smaak geeft

De ossenhaas is bij velen bekend als onmisbaar vlees tijdens de feestdagen. Hij wordt graag medium rare uitgeserveerd op een mooi gedekte tafel onder het genot van een goed glas rode wijn of donker bier. Daar hoort de perfecte bereiding bij.

Optimaal genieten van je botermalse ossenhaas kan op allerlei manieren. Waar de een hem graag op smaak brengt met een volle handpalm zout en peper, geeft de ander graag wat meer pit aan de smaak. Voeg hiervoor bijvoorbeeld wat chili flakes toe en maak hem helemaal af met een teentje knoflook. De perfecte smaak creëer je natuurlijk door de juiste kruiden en specerijen te gebruiken.

Bereidingstips

Ossenhaas smaakt overheerlijk in een goede salade, komt perfect tot zijn recht in een 3-gangen-menu en leent zich uitstekend voor de barbecue. Je kunt de ossenhaas ook in de pan bereiden. Lees deze 2 tips:

Bereidt de tournedos in de pan

  1. Laat de tournedos eerst op kamertemperatuur komen en dep het droog. Op deze manier gaart het vlees beter.
  2. Bestrooi het met peper en zout, of andere gewenste kruiden.
  3. Bak de tournedos 1 minuut lang op hoog vuur aan beide kanten.
  4. Zet nu het vuur laag en laat de tournedos tot de gewenste kerntemperatuur komen. 52℃ voor rare en 56℃ voor medium-rare.
  5. Laat de tournedos nog 1-2 minuten rusten afgedekt onder aluminiumfolie.
  6. Nog meer smaak toevoegen? Geef je ossenhaas een boost door een klontje boter, sjalotjes en knoflook toe te voegen.

Voor op de BBQ

  1. Laat de ossenhaas eerst goed op kamertemperatuur komen. Dit is belangrijk voor de garing van het vlees.
  2. Breng het vlees op smaak met peper en zout.
  3. We gaan de ossenhaas middels een reverse sear bereiden. Zorg ervoor dat de dome hitte 120℃ is. Bak het vlees tot een kerntemperatuur van 45℃ op indirecte hitte. Ga vervolgens door op directe hitte tot er een kerntemperatuur van 52℃ is bereikt. Dit kun je het beste doen met een dome temperatuur van 250℃.
  4. Bovenstaande temperaturen zijn voor een medium garing. Wil je de ossenhaas rare eten? Houdt dan een kerntemperatuur van 49 tot 54℃ Voor een medium-rare ossenhaas is dit 55 tot 57℃.

Laat het vlees even rusten zodat deze goed op smaak komt.

Veelgestelde vragen over de ossenhaas

Bekijk ons complete aanbod hier

De smaakvolle ossenhaas van The Meatlovers bij jou thuis ontvangen? Bestel hem snel in onze webshop. Nog vragen? Neem gerust contact op met ons team!

Menu